KŘEPELKY DO SKLA

autor Kačka
0 komentáře

Před časem jsme si domů pořídili křepelky. Honza jim postavil pěknej kurník s voliérou. Vypadaj dost spokojeně. Hrabou si, popelej se, zobou zelený i speciální směs krmení, aby jim nechyběly žádný vitamíny a tak. A vajíčka? Tak ty mají luxusní.

Tuhle jsem si udělala ráno 9 křepelek do skla. Neumím si představit lepší snídani. Tedy umím. 12 křepelek do skla! Devět kousků bylo pro mě docela málo. Obvykle snídám 3 menší vejce a tohle odpovídalo tak dvěma maximálně. Vejce do skla asi všichni znáte. A těm křepelčím, zvlášť těm čerstvým, že čerstvější už být nemůžou, to ve skleničce taky náramně sluší.

Možná recept nepotřebujete, ale kdyby náhodou, tak tady je.

KŘEPELKY DO SKLA

Tisk
Množství: 1 Příprava: Vaření:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Hodnocení 4.3/5
( 6 Hlasů )

Suroviny

9 až 12 křepelčích vajíček na měkko
sůl
pepř
pažitka
máslo nebo přepuštěné máslo (ghí)

Postup

Vajíčka špičkou nože naďobněte na zaoblené straně, vložte do vroucí vody s trochou octa a vařte 1 minutu a 10 sekund. Ihned zchlaďte pod tekoucí vodou, aby se zastavil var.

Křepelky na hniličku se loupou špatně, zvlášť ty, čerstvý. Ale jde to. Začněte od zaoblené strany, kam se pod skořápku dostala voda. Buďte jemní a snažte se dostat pod blánu, která je mnohem pevnější než u slepičích vajec. Pak už to jde samo.

Do sklenice vrstvěte vejce (natrhněte je, pokud už se tak nestalo při loupání) vstvy  solte dle chuti, opepřete, sypejte pažitkou a zakápněte trochou rozehřátého másla nebo ghí.

Poznámky a tipy

Pokud si budete vejce do skla dělat ze slepičích, vaříte 4-5 minut vejce pokojové teploty. Když si je nestihnete vyndat půl hodiny předem a sáhnete po těch z lednice, trvá to 5 - 6 minut podle velikosti vejce. Vkládáte v obou případech do vroucí vody.

možná vás bude také zajímat

komentář

error: Kopírování obsahu není povoleno