JARNÍ VAJÍČKOVÝ SALÁT S AVOKÁDEM A RAJČATY

autor Kačka
0 komentář

Tenhle salát jsem si udělala poprvé na Velikonoce. Co taky s tolika vařenými vajíčky, než pořádný vajíčkový salát, že jo?! Doma nám zachutnal natolik, že si ho od té doby děláme pravidelně. A když odkvetou sedmikrásky, tak jarní cibulka to jistí…

na 2 porce

6 vajec natvrdo
8 malých keříkových rajčat
2 malá avokáda
2 lžíce domácí majonézy
2 jarní cibulky
hrst koriandru
hrst sedmikrásek
sůl, pepř, citronová šťáva

Postup

Vejce (pokud je u vás doma chlapi nevykoledovali) si uvařte natvrdo. Házím na 7 minut do vroucí osolené vody, ať je uvnitř žloutek ještě trochu krémový. Ochlaďte je, oloupejte a nakrájejte na osminky, rajčata na čtvrtiny, oloupané avokádo na polovinu a na plátky, cibulku na kolečka. V míse všechno smíchejte s domácí majonézou, osolte, opepřete, přidejte citronovou šťávu a koriandr. Vše zamíchejte a dejte vychladit. Znovu vše promíchejte, ochutnejte a případně ještě dochuťte. Podávejte ozdobené čerstvě natrhanými sedmikráskami.

možná vás bude také zajímat

komentář

error: Kopírování obsahu není povoleno