• ÚVOD
  • RECEPTY
    • Všechny CHUŤOVKY DEZERTY HLAVNÍ CHODY PEČIVO POLÉVKY SALÁTY SNÍDANĚ VÁNOCE VELIKONOCE
      DEZERTY

      LOW CARB OVOCNÝ KOLÁČ S TVAROHEM

      10. 8. 2020

      DEZERTY

      PODZIMNÍ PERNÍK S HRUŠKOU (NON-DAIRY)

      27. 10. 2019

      POLÉVKY

      (NE)BRAMBORAČKA

      18. 10. 2019

      POLÉVKY

      LOWCARB KULAJDA

      13. 10. 2019

      CHUŤOVKY

      BATÁTOVÝ QUICHE S KADEŘÁVKEM A MODRÝM SÝREM

      10. 5. 2019

      CHUŤOVKY

      HUSÍ (KACHNÍ) RILLETTES

      1. 12. 2018

      CHUŤOVKY

      LOW CARB BANKETKY S VŮNÍ ITÁLIE

      17. 7. 2018

      DEZERTY

      LOW CARB OVOCNÝ KOLÁČ S TVAROHEM

      10. 8. 2020

      DEZERTY

      PODZIMNÍ PERNÍK S HRUŠKOU (NON-DAIRY)

      27. 10. 2019

      DEZERTY

      DÝŇOVÝ PERNÍK

      16. 8. 2019

      DEZERTY

      CRUMBLE

      3. 8. 2019

      HLAVNÍ CHODY

      DÝŇOVÉ KUŘECÍ KEBABY S KORIANDREM

      22. 9. 2019

      HLAVNÍ CHODY

      BATÁTOVÝ QUICHE S KADEŘÁVKEM A MODRÝM SÝREM

      10. 5. 2019

      HLAVNÍ CHODY

      OBLOŽENÝ VÝVAR Z POMALÉHO HRNCE

      12. 3. 2019

      HLAVNÍ CHODY

      KRÉMOVÉ RISOTTO Z KVĚTÁKU S LOSOSEM A PEČENOU…

      10. 1. 2019

      PEČIVO

      1-2-3 LOWCARB CHLEBA BEZ PSYLLIA

      1. 12. 2018

      PEČIVO

      ŠKVARKOVÉ PLACKY Z CUKETY

      24. 10. 2018

      PEČIVO

      CUKETOVO-SEMÍNKOVÉ BAGELS (NON-DAIRY)

      18. 7. 2018

      PEČIVO

      LOW CARB BANKETKY S VŮNÍ ITÁLIE

      17. 7. 2018

      POLÉVKY

      (NE)BRAMBORAČKA

      18. 10. 2019

      POLÉVKY

      LOWCARB KULAJDA

      13. 10. 2019

      POLÉVKY

      FALEŠNÁ DRŠŤKOVÁ Z HUB (KRÉMOVÁ)

      8. 10. 2019

      POLÉVKY

      OBLOŽENÝ VÝVAR Z POMALÉHO HRNCE

      12. 3. 2019

      SALÁTY

      JARNÍ VAJÍČKOVÝ SALÁT S AVOKÁDEM A RAJČATY

      3. 4. 2018

      SNÍDANĚ

      KŘEPELKY DO SKLA

      17. 8. 2019

      SNÍDANĚ

      NADÝCHANÉ JABLEČNÉ LÍVANCE S BATÁTOVO-JABLEČNÝM DŽEMEM

      31. 5. 2019

      SNÍDANĚ

      AVOKÁDOVÉ LÍVANCE

      24. 3. 2019

      SNÍDANĚ

      OŘECHOVÁ KAŠE S KOKOSOVÝM MLÉKEM (NON-DAIRY)

      13. 3. 2019

      VÁNOCE

      NOVOROČNÍ ZELŇAČKA (LOW CARB)

      31. 12. 2018

      VÁNOCE

      LOW CARB MALINOVÉ KULIČKY

      22. 12. 2018

      VÁNOCE

      LOW CARB KOKOSKY

      15. 12. 2018

      VÁNOCE

      LOW CARB KÁVOVÉ KOŠÍČKY

      2. 12. 2018

      VELIKONOCE

      VELIKONOČNÍ BERÁNEK

      8. 4. 2019

      VELIKONOCE

      JARNÍ VAJÍČKOVÝ SALÁT S AVOKÁDEM A RAJČATY

      3. 4. 2018

      VELIKONOCE

      RYCHLÉ LOW CARB SEZAMOVÉ HOUSTIČKY

      31. 3. 2018

  • LOW CARB CUKROVÍ
  • ČLÁNKY
  • O MNĚ
  • KONTAKT
Populární recepty
LOW CARB OVOCNÝ KOLÁČ S TVAROHEM
PODZIMNÍ PERNÍK S HRUŠKOU (NON-DAIRY)
(NE)BRAMBORAČKA
LOWCARB KULAJDA
FALEŠNÁ DRŠŤKOVÁ Z HUB (KRÉMOVÁ)
DÝŇOVÉ KUŘECÍ KEBABY S KORIANDREM
KŘEPELKY DO SKLA
DÝŇOVÝ PERNÍK
CRUMBLE
NADÝCHANÉ JABLEČNÉ LÍVANCE S BATÁTOVO-JABLEČNÝM DŽEMEM
BATÁTOVÝ QUICHE S KADEŘÁVKEM A MODRÝM SÝREM
BATÁTOVÉ MUFFINY
VELIKONOČNÍ BERÁNEK
AVOKÁDOVÉ LÍVANCE
OŘECHOVÁ KAŠE S KOKOSOVÝM MLÉKEM (NON-DAIRY)
OBLOŽENÝ VÝVAR Z POMALÉHO HRNCE
KRÉMOVÉ RISOTTO Z KVĚTÁKU S LOSOSEM A PEČENOU...
NOVOROČNÍ ZELŇAČKA (LOW CARB)
LOW CARB MALINOVÉ KULIČKY
LOW CARB KOKOSKY

Colors Of Low Carb

  • ÚVOD
  • RECEPTY
    • Všechny CHUŤOVKY DEZERTY HLAVNÍ CHODY PEČIVO POLÉVKY SALÁTY SNÍDANĚ VÁNOCE VELIKONOCE
      DEZERTY

      LOW CARB OVOCNÝ KOLÁČ S TVAROHEM

      10. 8. 2020

      DEZERTY

      PODZIMNÍ PERNÍK S HRUŠKOU (NON-DAIRY)

      27. 10. 2019

      POLÉVKY

      (NE)BRAMBORAČKA

      18. 10. 2019

      POLÉVKY

      LOWCARB KULAJDA

      13. 10. 2019

      CHUŤOVKY

      BATÁTOVÝ QUICHE S KADEŘÁVKEM A MODRÝM SÝREM

      10. 5. 2019

      CHUŤOVKY

      HUSÍ (KACHNÍ) RILLETTES

      1. 12. 2018

      CHUŤOVKY

      LOW CARB BANKETKY S VŮNÍ ITÁLIE

      17. 7. 2018

      DEZERTY

      LOW CARB OVOCNÝ KOLÁČ S TVAROHEM

      10. 8. 2020

      DEZERTY

      PODZIMNÍ PERNÍK S HRUŠKOU (NON-DAIRY)

      27. 10. 2019

      DEZERTY

      DÝŇOVÝ PERNÍK

      16. 8. 2019

      DEZERTY

      CRUMBLE

      3. 8. 2019

      HLAVNÍ CHODY

      DÝŇOVÉ KUŘECÍ KEBABY S KORIANDREM

      22. 9. 2019

      HLAVNÍ CHODY

      BATÁTOVÝ QUICHE S KADEŘÁVKEM A MODRÝM SÝREM

      10. 5. 2019

      HLAVNÍ CHODY

      OBLOŽENÝ VÝVAR Z POMALÉHO HRNCE

      12. 3. 2019

      HLAVNÍ CHODY

      KRÉMOVÉ RISOTTO Z KVĚTÁKU S LOSOSEM A PEČENOU…

      10. 1. 2019

      PEČIVO

      1-2-3 LOWCARB CHLEBA BEZ PSYLLIA

      1. 12. 2018

      PEČIVO

      ŠKVARKOVÉ PLACKY Z CUKETY

      24. 10. 2018

      PEČIVO

      CUKETOVO-SEMÍNKOVÉ BAGELS (NON-DAIRY)

      18. 7. 2018

      PEČIVO

      LOW CARB BANKETKY S VŮNÍ ITÁLIE

      17. 7. 2018

      POLÉVKY

      (NE)BRAMBORAČKA

      18. 10. 2019

      POLÉVKY

      LOWCARB KULAJDA

      13. 10. 2019

      POLÉVKY

      FALEŠNÁ DRŠŤKOVÁ Z HUB (KRÉMOVÁ)

      8. 10. 2019

      POLÉVKY

      OBLOŽENÝ VÝVAR Z POMALÉHO HRNCE

      12. 3. 2019

      SALÁTY

      JARNÍ VAJÍČKOVÝ SALÁT S AVOKÁDEM A RAJČATY

      3. 4. 2018

      SNÍDANĚ

      KŘEPELKY DO SKLA

      17. 8. 2019

      SNÍDANĚ

      NADÝCHANÉ JABLEČNÉ LÍVANCE S BATÁTOVO-JABLEČNÝM DŽEMEM

      31. 5. 2019

      SNÍDANĚ

      AVOKÁDOVÉ LÍVANCE

      24. 3. 2019

      SNÍDANĚ

      OŘECHOVÁ KAŠE S KOKOSOVÝM MLÉKEM (NON-DAIRY)

      13. 3. 2019

      VÁNOCE

      NOVOROČNÍ ZELŇAČKA (LOW CARB)

      31. 12. 2018

      VÁNOCE

      LOW CARB MALINOVÉ KULIČKY

      22. 12. 2018

      VÁNOCE

      LOW CARB KOKOSKY

      15. 12. 2018

      VÁNOCE

      LOW CARB KÁVOVÉ KOŠÍČKY

      2. 12. 2018

      VELIKONOCE

      VELIKONOČNÍ BERÁNEK

      8. 4. 2019

      VELIKONOCE

      JARNÍ VAJÍČKOVÝ SALÁT S AVOKÁDEM A RAJČATY

      3. 4. 2018

      VELIKONOCE

      RYCHLÉ LOW CARB SEZAMOVÉ HOUSTIČKY

      31. 3. 2018

  • LOW CARB CUKROVÍ
  • ČLÁNKY
  • O MNĚ
  • KONTAKT

O mně

Žiju, miluju a vařím!

Čas strávený v kuchyni je pro mě relaxem a vymýšlení zdravých, ale chutných receptů zase vzrušující výzvou.

Věřím na opravdové jídlo

To nejlepší jídlo si ze základních surovin snadno připravíte sami doma. Jídlo, které voní, chutná a ještě se po něm cítíte fresh. Je vlastně jedno, jaký stravovací styl vyznáváte, nebo když nevyznáváte žádný. Důležité je, aby to, jak jíte, vyhovovalo vám. Jídlo vám musí chutnat, dávat energii a dostatek živin. Pokud vám energii spíš bere, je možná na čase něco změnit.

Jsem optimista

Mám to tedy v životě poměrně jednoduché. Věřím, že vše se děje, jak se má dít, a přijde v momentě, kdy má přijít.
Nechávám věci plynout a svoje sny si plním postupně. Věřím, že na to nejlepší se rozhodně vyplatí počkat. Klidně do čtyřicítky i déle! Já si počkala. Na muže, na rodinu, na svatbu…

foto: Pavel Šidla

Low carb a kouzlo života bez cukru

Nízkosacharidové stravování jsem objevila poměrně nedávno a jsem za to nesmírně ráda! Po víc jak třech letech na low carb už nevím, jaké to je, když vás honí mlsná. Vařím tak pestře a barevně, jak jsem snad nikdy předtím nevařila. Taky drobné zdravotní neduhy jsou pryč, ale hlavně – jsem nabitá energií a všechno mi přijde tak jednoduché a snadné.

Tyhle pocity, že všechno na světě zvládnu, pak někdy vyústí v nečekané projekty, jako je třeba tenhle blog.
Pár přátel mě k tomu postrkovalo už dříve, ale zřejmě nebyla vhodná doba, ani vhodný lifestyle. To až teď mě baví vymýšlet nové recepty, objevovat nové chutě a jejich kombinace. Až teď to dozrálo.

Chci vám poděkovat, že tu jste, že jste dočetli až sem. Budu moc ráda, když se na blog budete pravidelně vracet a něco si podle mě uvaříte. Nechte mi občas nějaký komentář, ať vím, co se vám povedlo, co se vám líbí a třeba i nelíbí. Ať s tím můžu něco udělat.

Sledujte mě i na Facebooku nebo Instagramu a označujte mě ve vašich výtvorech! Vidět vaše fotky a číst, že vám chutná, je pro mě ten největší hnací motor!

Děkuju,

Kačka

28 komentářů

Andrea Suková 3. 5. 2018 - 19:46

Ty jsi prostě boží stvoření… Jsem moc ráda, že jsi konečně k něčemu takovému dozrála, byla by děsná škoda, kdyby to v tobě mělo dál dřímat. Nepřestáváš mě překvapovat, inspirovat a to že jedu low carb, za to můžeš taky ty. I když občas ujedu, nejedu úplně na 100%,ale snad na to taky dojde. Protože i má rodinka, moji klucí tomu přicházejí na chuť?. A tak jsem ti chtěla říct, že jsem Ti za to vše neskonale vdečná. A taky jsem hrozně ráda, že jsem Tebe i Jendu mohla poznat osobně. Jsi hroznej živel, takže jdi si za svými sny a krm nás tady všechny těmi Tvými úžasnými výtvory. AMEN

Reply
Kačka 4. 5. 2018 - 5:46

Andy, to se tak krásně čte! Moc děkuju a těším se, až se zas někdy potkáme! Mám nápad! Postrč bratrance ke svatbě – to bude nejjistější :))))

Reply
Romana Heřmanová 4. 5. 2018 - 4:32

Kači – krásný začátek,blog je velmi hezký graficky a hlavně krásně přehledný. Tvoje recepty jsou pro mě na FB velkou inspirací. Přeji hodně zdaru, chuti do vaření a těším se na nové recepty. Ať se Ti daří. Romča

Reply
Kačka 4. 5. 2018 - 5:48

Moc moc děkuju a mám ohromnou radost!

Reply
Jitka 8. 5. 2018 - 17:20

Díky za krásný blog a hlavně super recepty. Už se těším, až je budu postupně zkoušet. A samozřejmě se těším na další kulinářské inspirace. Ať se vám daří v životě i při tvorbě tohoto blogu.

Reply
Kačka 10. 5. 2018 - 6:59

Moc děkuju, Jitko! A já se těším, že mi dáte vědět, co jste vyzkoušela a jak se to povedlo! Hezký den : )

Reply
Martina 17. 6. 2018 - 9:40

Krasnou nedeli Kacko, zitra jdu vyzkouset Vas dort k synovyn 16 narozeninam a objevila ho dcera 😀 Taky miluju zkouset a experimentovat. Preju hodne skvelych napadu na vareni a diky za vás blog. Je super. 😉 Martina

Reply
Kačka 17. 6. 2018 - 10:58

Tak to mám velkou radost! Doufám, že se povede! A který to bude? Čokoládový nebo ořechový se slaným karamelem? Ještě mám v záloze recept na dort se světlým tvarohovo-kešu korpusem a krémem z jahod, zakysanky a mascarpone – je výbornej a fotogenickej. Jen jsem ho zatím nestačila na blog přidat… Možná dnes!? Přeju ať se dort povede a také krásnou neděli!

Reply
Jarmila 10. 8. 2018 - 11:54

Děkuji Kačko za krásný blog a skvělé recepty. Taky mi moc zlepšil náladu Váš optimizmus, který ze všeho úplně čiší 🙂

Reply
Kačka 10. 8. 2018 - 20:30

Moc děkuju, Jarmilko, za krásnej komentář. Ať se daří : )

Reply
Zuza 8. 11. 2018 - 10:13

dobré ráno Kačko 🙂
včera jsem zkoušela sezamové bulky, ale neměla jsem sezam 🙂 tak jsem ho nahradila chia semínky a musím říct, že výsledek byl úžasný !!! tak jednoduché a chutné a při tom všem low carb 🙂 děkuji za inspiraci. Z.

Reply
Kačka 12. 11. 2018 - 11:59

Tak to je super zpráva, Zuzko! Díky za tip na obměnu sezamu, taky vyzkouším : )

Reply
Dája 2. 1. 2019 - 11:45

Ahoj, Kačko, objevila jsem Ameriku, když jsem objevila Low carb. Škoda, že až v mém požehnaném věku…čerstvá šedesátka. Ovšem, coby optimista to až tak neřeším, hlavně že o tom vím. Horší na tom je to, že jsem si mohla ušetři mnohé neduhy a životní únavu, která má údajně k mému věku patřit. Vždycky jsem byla gurmán, ráda jsem papkala dobrůtky a hlavně je objevovala doma i v cizině. Během života jsem vyzkoušela samozřejmě i diety, směry a všechno možné. Takže,proč píšu, při vyhledávání všech informací jsem narazila na Vás. Blog se mi moc líbí, je srozumitelný. Mám výhodu, že i manžel se nadchnul a Ježíšek mi naježil 8 knížek ohledně tohoto životního směru. Už jsem vyzkoušela některé Vaše recepty a chystám se na pečivo(chybí manželovi, trochu bojuje se zeleninovými přílohami). Přeji Vám štěstíčko, pohodu a zdravíčko a těším se na nové recepty a povídání.
Vaše nová ctitelko-odběratelka
Dája

Reply
Kačka 3. 1. 2019 - 10:41

Moc děkuju za krásný komentář, Dájo! Přeji nejen v novém roce hodně zdraví a radosti ze života : )

Reply
Blanka 9. 1. 2019 - 10:31

Ahoj, recepty jsou tvoje nebo jsi čerpala třeba od Lucky Grussové. Děkuji

Reply
Kačka 9. 1. 2019 - 11:03

Ahoj Blanko,
když jsem se začala zajímat o stravování bez cukru, narazila jsem na báječnou Janinu alias Cukrfree a také na Lucku. Obě byly od začátku mojí obrovskou inspirací a jsou jí dodnes. Ještě bych společně s nimi ráda zmínila Janu Dell-Plotnárkovou, která je spoluautorkou druhé Cukrfree kuchařky a považuju ji za specialistku na dětskou výživu “podle mého gusta”. Vyzkoušela jsem řadu receptů od Lucky i Janiny, ale protože jsem odjakživa v kuchyni jako doma a ráda experimentuju, bylo jen otázkou času, kdy si pojedu podle svého a začnu vymýšlet vlastní jídla a postupy. Řada mých kamarádů mě přemlouvala, ať si založím blog a nakonec přišel impuls i od samotné Lucky. Takže recepty, které tady na blogu prezentuju jsou vlastní tvorba. Mám doma obě Cukrfree kuchařky a koupila jsem si i novou Voňavou Luccčinu kuchařku. Moc ráda si knížkama listuju a prohlížím fotky. A když čas od času nějaký recept od holek vyzkouším, ráda se o svou zkušenost a nadšení podělím třeba na Instagramu nebo Facebooku. Vždycky ale uvedu, podle koho jsem vařila a odkážu na recept. To je myslím v rámci slušnosti a kolegiálnosti běžná praxe a nečinila bych jinak …
Hezký den : )

Reply
Blanka 9. 1. 2019 - 19:53

Vařila jsem tvoji zelňačku a byla úžasná, jedl jí i můj nejmenší syn, který ji dřív nedal do pusy. Děkuji 😊

Reply
Kačka 9. 1. 2019 - 20:06

Tak to mě nesmírně těší 🙂
Já tuhle zelňačku vařím fakt dlouho a jen jsem si ji predloni přizpůsobila do low carb, aby nebylo třeba doslazovat a zahušťovat (batáty, kedlubny). Taky ji milujeme : )

Reply
Dana Davies 8. 3. 2019 - 12:36

To jsem rada ze jsem vas nasla. Zacali jsme s manzelem Keto asi pred 2 mesici. Jednak kvuli tomu ze nejaky to kilo dolu je fajn, ale hlavne kvuli zdravi, manzel uspesne zazehnal vlasatobunecnou leukemia minuly rok, a s pozehnanim doktoru by se to nemelo vratit. Takze bez cukru a zdrave je pro nas dulezite. I nam je po ctyricitce a mame 10tiletou Klarku a 8smi leteho Alexandra. Tak aby jsme Jim tu vydrzeli co nejdyl. Na Aj strankach mi chybely ty nase ceske dobrutky. Ted se chystam na ty vase jahodovy knedliky:) diky Dana

Reply
Kačka 12. 3. 2019 - 11:57

Zdravím Dano a děkuju za krásný komentář. Přeju, ať se vám daří a jste fit a v plné síle ještě hodně let : )
Já s jahodovými knedlíky musím počkat na sezónu a sladké domácí jahody, s těmi kupovanými je to horší, tam se musí často sahat po sladidle – a to já nerada : )
Snad se Vám podaří!

Reply
Dana Davies 5. 4. 2019 - 9:59

Ahoj Kacko, jen jsem se chtěla zeptat k tomu sladidlu; já pouzivam erythriol. Co používáš ty a proč se vyhýbas sladidlum. Děkuji.

Reply
Kačka 12. 4. 2019 - 20:44

Ahoj Dano, já sladidla pokud možno vynechávám tak nějak z principu. Jde mi o to, že si chci vychutnat přirozenou sladkost potravin a recepty na dezerty vymýšlím tak, aby chutnaly i bez přislazení. Někdy to vyžaduje lokálně dozrálý sladký ovoce – třeba jahodový knedlíky bych si mimo sezónu nedělala. Protože v opačném případě bude asi přislazení nutný… Pokud se mi nedaří sladkost doladit, sáhnu maximálně po nějakém sladším ovoci, případně po lžičce medu. My doma nemáme žádný zdravotní omezení, takže si to můžu dovolit. Takový recepty jsou pak spíš cukrfree nebo paleo… Ale v zásadě moc nepečeme, jíme opravdový jídlo a ty dezerty si dopřejeme jen jednou za čas a vždycky se rozdělíme se zbytkem rodiny nebo s návštěvou… Zpočátku, před dvěma lety, jsem chvíli používala erythritol nebo xylitol… pak mi ale došlo, že proč přislazovat umělým sladidlem, když si chci na sladkou chuť odvyknout, resp. si vychutnat přirozenou sladkost kokosu, kešu, smetany, batátů atd… Takže to mi teď naprosto stačí a vyhovuje.

Reply
Elenka 30. 3. 2019 - 7:16

Ahoj, Kat’o,narazila jsem na Tvůj blog! Máš super recepty!Mooooc děkuji!

Reply
Kačka 1. 4. 2019 - 7:57

To jsem ráda a já moc děkuju za krásnej komentář : )

Reply
Silvie 24. 7. 2019 - 9:46

Já vlastně nevím, jak jsem se tu octla /asi dal někdo odkaz na recept na fb do LC skupiny/, ale jsem za to moc ráda! Recepty vypadají úžasně. Touha změnit stravování sobě a svým dětem už ve mě nějakou dobu dřímá. Ale chyběla energie, čas, prostor…nakonec jsem se octla v nemocnici s vyčerpáním organismu a zápalem plic…a tak si sepisuju recepty a plánuju změnu. Vím, že to nebude jednoduché. Ale snad postupně malými krůčky dojdu svému cíli. To co mi říká moje tělo je bijící na poplach. Takže mi prosím držte palečky, ať to zvládnu jako vy. Jste mi inspirací ❤

Reply
Kačka 29. 7. 2019 - 7:21

Silvo, děkuju za vaše slova a moc moc vám držím palce, hlavně ať se brzo a úplně zotavíte. Důležité je, že chcete. A když chcete, tak to půjde. Postupně, malými krůčky, jak sama píšete. Nespěchejte na sebe ani na okolí. Nemusí být všechno hned a všechno perfektní. Ta snaha po dokonalosti nás může dost stresovat a vlastně si tím házíme klacky pod nohy. Takže pěkně v klidu, pomalu. Už to rozhodnutí je samo o sobě velkým krokem. Určitě to zvládnete. Soustřeďte se na opravdové jídlo, pohodu, přirozený pohyb, který vás bude těšit, a na spánek. Mně třeba taky dost pomáhá ledová sprcha. Ráno mě probere a osvěží, večer po ní krásně usnu. Začnu teplou a pak prostě otočím páku na ledovku : )) Ale to až budete zase úplně fit! Přeju hodně zdraví a radosti ze života : )

Reply
Jarka 26. 12. 2019 - 20:10

Dobrý den, na vaše stránky mě přivedla nemoc svého syna. Podstupuje chemoterapii a jedno z doporučení je nízkosacharidová strava. Děkuji vám velmi. Jarka

Reply
Kačka 7. 3. 2020 - 15:39

Jarko, omlouvám se, že reaguji na komentář s takovým zpožděním! Moc držím všechny palce! :- *

Reply

komentář Zrušit

FOOD BLOG ROKU


TOP LOW CARB RECEPTY

  • TVAROHOVÝ KOLÁČ S OSTRUŽINAMI

    10. 8. 2018
  • 1-2-3 LOWCARB CHLEBA BEZ PSYLLIA

    1. 12. 2018
  • RYCHLÉ LOW CARB SEZAMOVÉ HOUSTIČKY

    31. 3. 2018
  • LOW CARB BANKETKY
    S VŮNÍ ITÁLIE

    17. 7. 2018
  • TVAROHOVÉ KNEDLÍKY
    S JAHODAMI A SE ŠLEHAČKOU

    26. 5. 2018
  • ČOKOLÁDOVÝ DORT S ČOKOKRÉMEM A BORŮVKAMI

    4. 5. 2018

FACEBOOK

Facebook

INSTAGRAM

Candát v kešu-bylinkové krustě 🤤 RECEPT 👇

Připravovaná kuchařka se ponese v duchu podobných receptů. Čistá, jednoduchá jídla, nenáročná na přípravu, ale přesto efektní a zajímavá. Každý si může pochutnat a nemusí přitom v kuchyni trávit dlouhé hodiny. 👍

Kouzlo tkví v dobrých surovinách a zajímavých chutích. Třeba jako tenhle candát. Dnes jsme ho měli k obědu, příprava zabrala všehovšudy 5 minut a pekl se v troubě 15 minut. Během pečení připravíte přílohu. Ideální jsou zeleninová pyré a saláty. My měli dnes něco na způsob chorvatské blitvy. Už se těším, až bude čerstvý mangold! K bramborám ale můžete přidat špenát, kadeřávek (který stále seženete z lokální produkce) a nebo pórek a jarní cibulku, jako my dnes.

Recept pro kuchařku důkladně rozepíšu, ale v zásadě je to jednoduché.
✔️ Do mixéru vložíte pořádnou hrst oříšků (já dnes kešu),
✔️ přidáte pořádnou hrst čerstvých bylinek (já měla petrželku, bazalku a rozmarýn),
✔️ česnek,
✔️ citrónovou šťávu,
✔️ 2 lžíce olivového oleje,
✔️ sůl a pepř.
Vše to umixujete nahrubo a rozprostřete do pekáčku na osolené filety. Pekla jsem na 200°C asi čtvrt hodiny.

👉 Brambory uvaříte ve slupce, oloupete a nakrájíte na plátky.
👉 V pánvi na lžíci ghí a olivového oleje zpěníte bílou část jarní cibulky, nasekaný česnek a přidáte buď nakrájené lupení (špenát, mangold apod.) nebo třeba pórek na kolečka.
👉 Osolíte, opepříte.
👉 Restujete jen krátce do zavadnutí a přidáte brambory.
👉 Vše spolu prohřejete, přidáte zelenou část jarní cibulky, dochutíte citrónovou šťávou a můžete přidat i výpek z ryby.
.
. 
Jaké recepty vás zajímají, co bych neměla opomenout? 🙏🤗
.
.
.
#ryba #candat #dnesjim #dnesvarim #varimezdrave #jimezdrave #lowcarb #cukrfree #paleo #whole30 #cokoliv #hlavnezdrave
#whole30cz #whole30skackou #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Hezké nedělní ráno! Je libo nemléčná kaše Hezké nedělní ráno! Je libo nemléčná kaše s mákem? 🤗💗 U nas včera moc chutnala, tak ji třeba také rádi vyzkoušíte 😋

Na 2 porce nejdříve spolu umixujte:
✔️ 1 lžíci zlatého lněného semínka 
✔️ 1 lžíci chia semínek 
✔️ 1 lžíci loupaného konopného semínka 
a ✔️ 2 vrchovaté lžíce ořechové mouky 
(já dala kešu a pistáciovou od @zdraveorechy konopné semínko tam pořídíte také) 

Do suché směsi přidejte ✔️ 2 lžíce modrého máku a v kastrůlku nebo na pánvi vše smíchejte
✔️ s  hrnkem kokosového mléka a povařte do zhoustnutí. 

Můžete podle chuti a použitých mouk přisladit třeba čekankovým sirupem (ale není to nutné) a podávat s ovocem, skořicí nebo jak to máte rádi 😉

💡Pokud nedržíte sacharidy na minimu, můžete přidat do mixéru lžíci až dvě ovesných vloček (a kokosové mléko pak nastavit vodou podle potřeby).

Komu jsem dnes kápla do noty, hmm? 😉
.
.
.
.
#snidane #dnessnidam #zdrave #dnesjim #orechy #zdraveorechy #kasicka #lowcarb #cukrfree #paleo
#zdravastrava #zdravasnidane #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Moc vám děkuju za krásné reakce na včerejší Moc vám děkuju za krásné reakce na včerejší steak ve stories 🤗💗 Opravdu mě ten kus masa mile překvapil! Velký ořech (knuckle) využívám většinou k pomalému dušení. Tentokrát se mi dostal do ruky ořech dobře vyzrálý a taky ho byl pořádný kus; skoro 6 kg. Rozbourala jsem ho na tři části a z nejjemnější svaloviny (ta vnitřní část, která se napojuje na kost) jsem udělala právě tyhle steaky.

Dnešní (poslední) jsem připravila jen pro manžela a dostal ho netradičně s hummusem. Ten jsem fotila do kuchařky v základní verzi z květáku a pečeného česneku. Honzovi jsem hummus nastavila zbytkem včerejší pečené zeleniny (batátu a cukety) a nechal se slyšet, že mu chutná mnohem víc, než ten cizrnový. Tak vida! 😊

Jak se u vás doma tváří rodina na experimenty? Jsou otevřeni novým nápadům, nebo vyžadují klasiku? Já mám v tomhle směru docela štěstí a upřímně, nic jiného jim ani nezbývá. Mě to totiž moc baví 😃😜
.
.
.
#hovezi #hovezimaso #steak #beef #beefsteak #knuckle #hummus #zelenina #dnesjim #dnesvarim #zdrave #nasemaso #whole30 #whole30cz #whole30skackou #lowcarb #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Jak ve vzduchu zavoní jaro, dostávám chutě na Jak ve vzduchu zavoní jaro, dostávám chutě na něco zelenýho. 😅 Máte to taky tak? 🤔😉 Už se nemůžu dočkat, až bude růst medvědí česnek, mladé kopřivy, pampelišky a další jarní bylinky 🌱 Pesto je z nich výborné a ještě lepší zelená jarní polévka. Tu si můžete taky ozvláštnit lžící pesta a zakápnout olivovým olejem👌

Já dnes aspoň CUKETOVÉ NUDLE S PESTEM 💚
👉 Cuketové nudle krátce orestovat do zavadnutí (se špetkou soli na ghí, olivovém oleji nebo kombinaci obojího 😉) a dát vykapat do cedníku.

👉 Na pánvi mezitím orestovat kousky ryby nebo drůbežího masa (a nebo jen žampiony, jako dnes já), odstavit, vrátit do pánve cuketu a vše promíchat se lžící pesta (recept ve feedu nedávno).

👉 Podávat můžete se sekanými ořechy a třeba i s parmazánem (zvlášť pokud máte verzi bez masa). 

👉 a komu chutná olivový olej (jako mně tenhle jemný Chiavalon na zeleninu a ryby), tak si dopřeje ještě zakápnutí navrch 😉 Kvalitního oliváče není nikdy dost 😉 🌿🫒
.
.
.
#dnesvarim #dnesjim #dnesobedvam  #zdrave #zdravyobed #pesto #cuketovenudle #olivovyolej #lowcarb #milujulowcarb #whole30 #whole30cz #whole30skackou #zdravi #imunita #jimezdrave #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Původně jsem chtěla přidat pralinky z bílé čokolády, protože ten Valentýn, že jo. Ale ony počkají. V těhle fotkách je totiž víc lásky, než ve všech pralinkách dohromady 😉

A já věřím, že všichni, kterým nebránily povinnosti a zdraví dovolilo, využili ten krásný mrazivý víkend a strávili pár hezkých chvil se svojí láskou nebo milovanou rodinou někde venku, na procházce na vzduchu a na sluníčku nebo třeba na rybníku, jako my. 

Hezký večer a hodně lasky každý den 💗
.
.
.
#spolu #slaskou #rodina #mytri #zivotnavsi #zivotpo45 #valentyn
Barvy! 🎨 Kdo je na talíři miluje, tak jako já? 🤩 Nedávno jsme tu měli nádherně sytě rudý boršč, ale tahle zelená je snad ještě krásnější! 💚💚💚

Vím, že je teď doba spíš na ty vydatné polévky... jenže pesto jsem vám slíbila ve stories a sliby se mají plnit 😉

Tohle špenátové dělám v malém smoothie mixéru z následujících ingrediencí. Všechno lupení doporučuji předem blanšírovat (tedy spařit v osolené vodě a šokově zchladit), aby si zachovalo barvu.

✔️ velká hrst bazalkových listů
✔️ velká hrst špenátových listů 
✔️ 2 menší stroužky česneku
✔️ 50 ml kvalitního olivového oleje (já tentokrát  jemný Chiavalon ROMANO od @olivum.cz 👌)
✔️ hrst kešu (piniové ořechy máme málokdy doma)
✔️ 1/2 lžičky soli (pokud vynecháte parmazán)

💡 parmazán jsem tentokrát nedávala (protože whole30 recept) a dala jsem tedy méně oleje (jinak sýru cca 50 g a navýšit olej na 100 ml)

Pesto vydrží bez zavaření minimálně týden v lednici. Zamezte přístupu vzduchu (ideálně pod vrstvou oleje) a vydrží možná i dva. Vlastně nevydrží. U nás doma se sní mnohem dříve! 😅 Přidáváme ho do čerstvé pasty nebo třeba do zlehka orestovaných cuketových nudlí s masem nebo rybou 👌
.
.
.
#dnesvarim #dnesjim #dnesjem #zdrave #olivovyolej #olivum #pesto
#whole30 #whole30cz #whole30skackou #lowcarb #cukrfree #paleo #cokoliv #hlavnezdrave #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Počasí za okny si žádá pravou horskou gulášovku!
Takže, zweimal Gulaschsuppe! 👌😉

.
.
.
#gulasovka #polevka #polevkajegrunt #dnesjim
#dnesvarim #zdravejidlo #zdravastrava
#whole30 #whole30cz #whole30skackou #lowcarb #cukrfree #paleo #cokoliv #hlavnezdrave
#opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Takhle kouzelně tu bylo minulý víkend 💗❄️
.
.
.
#luzickehory #vikend #vikendnachalupe #chalupa #rodina #milujemehory #ceskehory #colorsoflowcarb
Sleduj mě na Instagramu

INSTAGRAM

Candát v kešu-bylinkové krustě 🤤 RECEPT 👇

Připravovaná kuchařka se ponese v duchu podobných receptů. Čistá, jednoduchá jídla, nenáročná na přípravu, ale přesto efektní a zajímavá. Každý si může pochutnat a nemusí přitom v kuchyni trávit dlouhé hodiny. 👍

Kouzlo tkví v dobrých surovinách a zajímavých chutích. Třeba jako tenhle candát. Dnes jsme ho měli k obědu, příprava zabrala všehovšudy 5 minut a pekl se v troubě 15 minut. Během pečení připravíte přílohu. Ideální jsou zeleninová pyré a saláty. My měli dnes něco na způsob chorvatské blitvy. Už se těším, až bude čerstvý mangold! K bramborám ale můžete přidat špenát, kadeřávek (který stále seženete z lokální produkce) a nebo pórek a jarní cibulku, jako my dnes.

Recept pro kuchařku důkladně rozepíšu, ale v zásadě je to jednoduché.
✔️ Do mixéru vložíte pořádnou hrst oříšků (já dnes kešu),
✔️ přidáte pořádnou hrst čerstvých bylinek (já měla petrželku, bazalku a rozmarýn),
✔️ česnek,
✔️ citrónovou šťávu,
✔️ 2 lžíce olivového oleje,
✔️ sůl a pepř.
Vše to umixujete nahrubo a rozprostřete do pekáčku na osolené filety. Pekla jsem na 200°C asi čtvrt hodiny.

👉 Brambory uvaříte ve slupce, oloupete a nakrájíte na plátky.
👉 V pánvi na lžíci ghí a olivového oleje zpěníte bílou část jarní cibulky, nasekaný česnek a přidáte buď nakrájené lupení (špenát, mangold apod.) nebo třeba pórek na kolečka.
👉 Osolíte, opepříte.
👉 Restujete jen krátce do zavadnutí a přidáte brambory.
👉 Vše spolu prohřejete, přidáte zelenou část jarní cibulky, dochutíte citrónovou šťávou a můžete přidat i výpek z ryby.
.
. 
Jaké recepty vás zajímají, co bych neměla opomenout? 🙏🤗
.
.
.
#ryba #candat #dnesjim #dnesvarim #varimezdrave #jimezdrave #lowcarb #cukrfree #paleo #whole30 #cokoliv #hlavnezdrave
#whole30cz #whole30skackou #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Hezké nedělní ráno! Je libo nemléčná kaše Hezké nedělní ráno! Je libo nemléčná kaše s mákem? 🤗💗 U nas včera moc chutnala, tak ji třeba také rádi vyzkoušíte 😋

Na 2 porce nejdříve spolu umixujte:
✔️ 1 lžíci zlatého lněného semínka 
✔️ 1 lžíci chia semínek 
✔️ 1 lžíci loupaného konopného semínka 
a ✔️ 2 vrchovaté lžíce ořechové mouky 
(já dala kešu a pistáciovou od @zdraveorechy konopné semínko tam pořídíte také) 

Do suché směsi přidejte ✔️ 2 lžíce modrého máku a v kastrůlku nebo na pánvi vše smíchejte
✔️ s  hrnkem kokosového mléka a povařte do zhoustnutí. 

Můžete podle chuti a použitých mouk přisladit třeba čekankovým sirupem (ale není to nutné) a podávat s ovocem, skořicí nebo jak to máte rádi 😉

💡Pokud nedržíte sacharidy na minimu, můžete přidat do mixéru lžíci až dvě ovesných vloček (a kokosové mléko pak nastavit vodou podle potřeby).

Komu jsem dnes kápla do noty, hmm? 😉
.
.
.
.
#snidane #dnessnidam #zdrave #dnesjim #orechy #zdraveorechy #kasicka #lowcarb #cukrfree #paleo
#zdravastrava #zdravasnidane #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Moc vám děkuju za krásné reakce na včerejší Moc vám děkuju za krásné reakce na včerejší steak ve stories 🤗💗 Opravdu mě ten kus masa mile překvapil! Velký ořech (knuckle) využívám většinou k pomalému dušení. Tentokrát se mi dostal do ruky ořech dobře vyzrálý a taky ho byl pořádný kus; skoro 6 kg. Rozbourala jsem ho na tři části a z nejjemnější svaloviny (ta vnitřní část, která se napojuje na kost) jsem udělala právě tyhle steaky.

Dnešní (poslední) jsem připravila jen pro manžela a dostal ho netradičně s hummusem. Ten jsem fotila do kuchařky v základní verzi z květáku a pečeného česneku. Honzovi jsem hummus nastavila zbytkem včerejší pečené zeleniny (batátu a cukety) a nechal se slyšet, že mu chutná mnohem víc, než ten cizrnový. Tak vida! 😊

Jak se u vás doma tváří rodina na experimenty? Jsou otevřeni novým nápadům, nebo vyžadují klasiku? Já mám v tomhle směru docela štěstí a upřímně, nic jiného jim ani nezbývá. Mě to totiž moc baví 😃😜
.
.
.
#hovezi #hovezimaso #steak #beef #beefsteak #knuckle #hummus #zelenina #dnesjim #dnesvarim #zdrave #nasemaso #whole30 #whole30cz #whole30skackou #lowcarb #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Jak ve vzduchu zavoní jaro, dostávám chutě na Jak ve vzduchu zavoní jaro, dostávám chutě na něco zelenýho. 😅 Máte to taky tak? 🤔😉 Už se nemůžu dočkat, až bude růst medvědí česnek, mladé kopřivy, pampelišky a další jarní bylinky 🌱 Pesto je z nich výborné a ještě lepší zelená jarní polévka. Tu si můžete taky ozvláštnit lžící pesta a zakápnout olivovým olejem👌

Já dnes aspoň CUKETOVÉ NUDLE S PESTEM 💚
👉 Cuketové nudle krátce orestovat do zavadnutí (se špetkou soli na ghí, olivovém oleji nebo kombinaci obojího 😉) a dát vykapat do cedníku.

👉 Na pánvi mezitím orestovat kousky ryby nebo drůbežího masa (a nebo jen žampiony, jako dnes já), odstavit, vrátit do pánve cuketu a vše promíchat se lžící pesta (recept ve feedu nedávno).

👉 Podávat můžete se sekanými ořechy a třeba i s parmazánem (zvlášť pokud máte verzi bez masa). 

👉 a komu chutná olivový olej (jako mně tenhle jemný Chiavalon na zeleninu a ryby), tak si dopřeje ještě zakápnutí navrch 😉 Kvalitního oliváče není nikdy dost 😉 🌿🫒
.
.
.
#dnesvarim #dnesjim #dnesobedvam  #zdrave #zdravyobed #pesto #cuketovenudle #olivovyolej #lowcarb #milujulowcarb #whole30 #whole30cz #whole30skackou #zdravi #imunita #jimezdrave #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Původně jsem chtěla přidat pralinky z bílé čokolády, protože ten Valentýn, že jo. Ale ony počkají. V těhle fotkách je totiž víc lásky, než ve všech pralinkách dohromady 😉

A já věřím, že všichni, kterým nebránily povinnosti a zdraví dovolilo, využili ten krásný mrazivý víkend a strávili pár hezkých chvil se svojí láskou nebo milovanou rodinou někde venku, na procházce na vzduchu a na sluníčku nebo třeba na rybníku, jako my. 

Hezký večer a hodně lasky každý den 💗
.
.
.
#spolu #slaskou #rodina #mytri #zivotnavsi #zivotpo45 #valentyn
Barvy! 🎨 Kdo je na talíři miluje, tak jako já? 🤩 Nedávno jsme tu měli nádherně sytě rudý boršč, ale tahle zelená je snad ještě krásnější! 💚💚💚

Vím, že je teď doba spíš na ty vydatné polévky... jenže pesto jsem vám slíbila ve stories a sliby se mají plnit 😉

Tohle špenátové dělám v malém smoothie mixéru z následujících ingrediencí. Všechno lupení doporučuji předem blanšírovat (tedy spařit v osolené vodě a šokově zchladit), aby si zachovalo barvu.

✔️ velká hrst bazalkových listů
✔️ velká hrst špenátových listů 
✔️ 2 menší stroužky česneku
✔️ 50 ml kvalitního olivového oleje (já tentokrát  jemný Chiavalon ROMANO od @olivum.cz 👌)
✔️ hrst kešu (piniové ořechy máme málokdy doma)
✔️ 1/2 lžičky soli (pokud vynecháte parmazán)

💡 parmazán jsem tentokrát nedávala (protože whole30 recept) a dala jsem tedy méně oleje (jinak sýru cca 50 g a navýšit olej na 100 ml)

Pesto vydrží bez zavaření minimálně týden v lednici. Zamezte přístupu vzduchu (ideálně pod vrstvou oleje) a vydrží možná i dva. Vlastně nevydrží. U nás doma se sní mnohem dříve! 😅 Přidáváme ho do čerstvé pasty nebo třeba do zlehka orestovaných cuketových nudlí s masem nebo rybou 👌
.
.
.
#dnesvarim #dnesjim #dnesjem #zdrave #olivovyolej #olivum #pesto
#whole30 #whole30cz #whole30skackou #lowcarb #cukrfree #paleo #cokoliv #hlavnezdrave #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Počasí za okny si žádá pravou horskou gulášovku!
Takže, zweimal Gulaschsuppe! 👌😉

.
.
.
#gulasovka #polevka #polevkajegrunt #dnesjim
#dnesvarim #zdravejidlo #zdravastrava
#whole30 #whole30cz #whole30skackou #lowcarb #cukrfree #paleo #cokoliv #hlavnezdrave
#opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Takhle kouzelně tu bylo minulý víkend 💗❄️
.
.
.
#luzickehory #vikend #vikendnachalupe #chalupa #rodina #milujemehory #ceskehory #colorsoflowcarb
Sleduj mě na Instagramu

Zůstaňme v kontaktu!

  • OBCHODNÍ PODMÍNKY
  • OSOBNÍ ÚDAJE

Pokud není uvedeno jinak, veškeré texty i fotografie jsou © Kateřina Šváchová 2018 - 2020 a není je dovoleno šířit bez souhlasu autorky.
© 2018 - 2020 Colorsoflowcarb.cz. All rights reserved.


Zpět na začátek
Na svém blogu využívám cookies. Pokud na stránkách setrváte, předpokládám, že s použitím cookies souhlasíte.ZAVŘÍT