MEXICKÉ KUŘE V KOKOSOVO-VAJEČNÉ TORTILLE

autor Kačka
0 komentář

Co jsem si pořídila pomalej hrnec, mám doma neustálou zásobu nejen poctivýho domácího vývaru, ale i masa, který dlouho před dotažením vývaru vyndavám, abych ho později ještě plný chutě do vývaru zase vrátila zpátky a nebo využila k přípravě různých rychlovek. A jednou takovou je tohle mexický kuře ve vaječný tortille. Ráda ho připravuju jako víkendovou snídani a nebo lehkou večeři.

Na 1 tortillu si připravte

1 velké vejce
2 lžíce kokosové smetany/krému (popř. 33% smetany jen lžíce)
himálajskou sůl
ghí

hrst obraného kuřecího masa z vývaru

1 šalotku nebo červenou cibuli
2 lžíce pasírovaných rajčat
sůl, pepř, římský kmín, chilli

+ na kompletaci ještě
1 malé zralé avokádo
baby salát
2 cherry rajčátka
kousek žluté papriky
domácí majonézu
limetku
koriandr

Postup

Na velkou rozpálenou pánev se lžičkou ghí vylejte vejce rozšlehané s kokosovým krémem a špetkou soli. Pod pokličkou smažte z obou stran dozlatova.

Nakrájejte si najemno šalotku, baby salát (asi hrst), rajčata a papriku. Oloupejte avokádo a půlku nakrájejte na plátky, druhou půlku rozmačkejte vidličkou do domácí majonézy (2 lžíce budou stačit) a zakápněte limetkou.

Hotovou tortillu odložte na předehřátý talíř, do pánve přidejte ještě lžičku ghí a nechte zpěnit půlku šalotky. Hoďte na to obrané kuřecí maso a krátce nechte prohřát, přidejte rajčatovou passatu, osolte, opepřete, přidejte dvě špetky římského kmínu a chilli podle chuti. Za občasného míchání nechte redukovat tekutinu z rajčat, pak odstavte a dokončete kompletaci.

Tortillu potřete majonézou s avokádem, posypejte salátem, poklaďte směsí z pánve, kousky rajčat, papriky a avokáda, posypejte zbylou šalotkou a hrstí čerstvého koriandru. Zabalte jako palačinku a kdyby se rozvírala, propíchněte párátkem.

Dobrou chuť!

 

možná vás bude také zajímat

komentář

error: Kopírování obsahu není povoleno