Taky někdy strávíte v kuchyni dost času ve snaze nachystat něco top, něco extra…a ve finále výsledek třeba ani neodpovídá úsilí, který jste tomu věnovali? Tak tahle večeře byla pravý opak. Maso uvařil bez mojí větší součinnosti den předem pomalej hrnec, takže jsem tentokrát servírovala sakum prásk asi za deset minut a tý chvály co následovalo…! Někdy tu prostě přímá úměrnost nefunguje. Jak tedy na tuhle rychlovku z jedný pánve?
Suroviny
2 hrsti trhaného vepřového
1 žlutá paprika
4 větší žampiony
2 jarní cibulky
1 cuketa
ghí, olivový olej
sůl, pepř, kmín
Postup
Cibulku nakrájejte na kolečka, žampiony na plátky, papriku na větší kousky. Na velké lžíci ghí nebo oleje (dávám půl na půl) krátce orestujte bílé části cibulky, žampiony a papriku. Posolte, opepřete a ochuťte drceným kmínem. Přihoďte trhané vepřové, nechte prohřát a ke konci přimíchejte zelené části jarních cibulek. Trochu si nechte na ozdobení talíře.
Celá tahle akce zabere tak 7 minut i s přípravou. Směs rozdělte na pořádně předehřáté talíře, nudle budou raz dva.
Zatímco jste restovali zeleninu, z cukety jste škrabkou naškrabali nudle. Škrabkou julienne tenké, nebo normální škrabkou na brambory nudle široké, jako mám já. Do pánve, která se vám právě uvolnila, přidejte lžíci ghí, přihoďte cuketu, osolte a nudle nechte pár minut restovat, stačí když zavadnou.
Hotovo, nudle přidejte na talíře a servírujte posypané jarní cibulkou.
Poznámky a tipy
Trhané maso připraveno předem, v lednici pár dnů vydrží:
Vepřové ramínko (pořádný kus) jsem jen osolila, opepřila, potřela hořčicí, posypala lístky čerstvého rozmarýnu a bez podlití nechala "pomalit" asi 5 hodin na vyšší stupeň/high. Šťávu jsem poté redukovala a maso potrhané vidličkami s ní promíchala. Maso pak většinou plním do tortill, s BBQ omáčkou do bulek nebo ho pak připravím třeba jako tuhle lehkou večeři.
4 komentáře
Tak to vypadá excelentně!!! Brzo vyzkouším :) jen mi poraďte, jak udělat trhané maso, když nemám pomalý hrnec?? Děkuji a přeji mnoho blogúspěchů ;)
Děkuju Moniko! Bez pomalého hrnce lze vepřové maso pomalounku péct v troubě, až se úplně rozsejpá. Jen v troubě bych hlídala podlití… Hezký den!
Co to ghí
Ahoj Jani, ghí je přepuštěné máslo.