Je libo škvarkový placky? Tyhle jsou z cukety a taaak dobrý! Už jsem vám recept přidávala na instagram i facebook, ale tady na blogu prostě nemůžou chybět. Jsou fakt výborný a nebojím se to říct. Omylem jsem tenkrát snědla tři při focení. Ještě teplý. No jo no, stane se i v lepších rodinách, že?! Teplý jsou ostatně nejlepší, ale budou vám chutnat i studený a to i druhej, třetí den… Zkuste je taky a dejte mi vědět, jak se povedly.
ŠKVARKOVÉ PLACKY Z CUKETY
TiskSuroviny
- 400 g cukety
- 200 g škvarků
- 2 vejce
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžička soli
- 100 g mandlí (mleté)
- 100 g zlatého lněného semínka (mleté)
- 20 g kokosové mouky
- ¼ lžičky jedlé sody
- celý kmín a kamenná sůl na posyp
Postup
Rozmixujte cuketu, vejce, polovinu škvarků, ocet a sůl. Nemusíte úplně dohladka.
Pokud mixujete tyčákem, je lepší cuketu předem nahrubo nastrouhat.
Zbytek škvarků pokrájejte nadrobno. Smíchejte mandle, lněné semínko, kokosovou mouku a sodu.
Spojte vše dohromady, vznikne středně husté těsto.
Rozdělte ho na 12 dílů, tvarujte v namočených dlaních placičky asi 2 cm vysoké, průměr asi 8 cm. Na standardní plech se jich vejde všech 12. Nožem naznačte na každé placce mřížku a posypejte je celým kmínem a hrubou solí.
Pečte na 180 °C asi 45 minut.
5 komentářů
Dobrý den,začínám s LC a vaše recepty jsou úžasné :)))
Zdravím, Lenko! Moc děkuju za komentář : ) Přeju, ať se Vám daří a lowcarb jídla (nejen podle mých receptů) chutnají Vám i Vašim blízkým : )
ahoj Kačko, dnes jsem dělala tyto placičky (já jim teda říkám spíš houstičky.o))) a byly skvělé! Půl s kmínem, půl posypané mákem… a jsou fakt mňamózní.o))
Jsou zřavý, co? Taky jste, Hanko, nevydržela a snědla jednu hned z plechu?? : ))))
Ahoj, ta jedlá soda je nutností?