Recept na špagety z máslové dýně jsem sepsala pro kamarádku Janu. Chtěla jsem ji přesvědčit, že dýně je úžasná surovina a že si zaslouží její pozornost. A protože jsem to nechtěla podcenit, vytáhla jsem hned těžký kalibr v podobě těchto dýňových špaget. Co myslíte? Dala Jana dýni šanci? ;-)
máslová dýně Máslovou dýni oloupejte a pomocí spiralizéru nebo škrabky julienne z ní připravte dlouhé tenké nudle ("špagety"). Dýňové špagety servírujte na předehřátých talířích s kousky gorgonzoly a sekanými vlašskými ořechy.Suroviny
1 šalotka
2 stroužky česneku
1 dcl suchého bílého vína
2 hrsti baby špenátu
100 g gorgonzoly
2 lžíce ghí/olivový olej
sůl, pepř
hrst vlašských ořechů Postup
Šalotku nakrájejte najemno, česnek nasekejte.
Na pánvi na tuku (dávám 1:1 ghí a olivový olej) nechte zesklovatět šalotku a přidejte česnek. Jakmile se rozvoní, přidejte dýňové špagety, osolte a restujte do zavadnutí.
Přidejte víno, zamíchejte a nechte krátce odpařit alkohol. Pánev odstavte, vmíchejte baby špenát a polovinu gorgonzoly. Přikryjte pokličkou a nechte špagety dojít do požadované konzistence (na skus).
2 komentáře
Dobrý den Kačko receptíky vypadají skvěle určitě vyzkouším.
Zdravím Jano, to je skvělé. Už jste v mezičase zkoušela? Omlouvám se za tak pozdní reakci. Nedostala jsem notifikaci a na komentář jsem narazila náhodou. Přeju, ať se vám daří :) Kačka