Stravuje se vaše rodina low carb nebo bez lepku? Chcete udělat radost dětem na Halloween? Upečte jim tyhle bubáčky. Na low carb dýňové muffiny využijete zbytek pečené dýně, které udělají těsto krásně vláčné. Pokud máte navíc doma čokoholiky, trefíte se jim přesně do chuti.
Low carb dýňové muffiny
Dýně k podzimu prostě neodmyslitelně patří. Až budete dělat dýňovou polévku třeba podle mojí kuchařky zdravých receptů, dejte stranou 100 g pečené dýně. Přidáte vejce, trochu mandlové mouky, kvalitní kakao a během chvilky můžete mít 5 dýňových muffinů. Hodí se jako výživná svačinka do školy a nebo s nimi vyřešíte sladkost na Halloween.
Halloween a dýňové muffiny jdou krásně k sobě
Nás tohle strašidelné pečení doma moc nebere. Většinou se vyřádíme u dlabání dýní a raději si pak dáme tu polévku… Vlastně jsme s Johankou pekly něco halloweenského úplně poprvé. Měly jsme holčičí den a tenhle recept je úžasně rychlý. Já dopekla dýni na polévku (tu z pečené dýně mám nejraději pro její výraznou chuť), do trouby jsem strčila péct chleba a než se dopekl, měla jsem těsto hotové. Vlastně jsem jen smíchala pár ingrediencí a přidala jsem do těsta část pečené dýně. Jak jinak, že? Vždyť Halloween si bez dýní neumíme představit.
Jak na zdobení bubáků
Halloweenský styling dáte muffinům snadno. Stačí je vychladlé potřít tenkou vrstvou rozehřáté a téměř vychladlé čokolády a pak povrch „namočit“ do čokoládových hoblinek. Očička připravíte také snadno – na pečící papír kápnete větší kapku bílé čokolády a doprostřed párátkem trochu tmavé. Dáte je do lednice ztuhnout a pak opatrně přenesete na muffiny.
Na bubáčky ještě rozehřátou vysokoprocentní čokoládu, strouhanou čokoládu a trošku bílé čokolády Pečenou dýni rozmačkejte vidličkou, přidejte všechny ostatní suroviny a vše spojte do hladkého pastovitého těsta. Do lehce vymazaných košíčků (já použila silikonové a spokojenost) rozdělte těsto tak, aby sahalo asi centimetr pod okraj. Mělo by vám vystačit přesně na 5 košíčků. Dejte péct na 180 °C. Za 30 minut těsto vystoupá a rozvoní se. Vyzkoušejte špejlí, že jsou uvnitř propečené. Nechte vychladnout. Na bubáky si nastrouhejte trochu tmavé čokolády a dále rozehřejte trošku bílé a více tmavé. Rozehřáté čokolády nechte téměř zchladnout, aby se s nimi lépe pracovalo a moc se neroztékaly. Na kousek pečícího papíru naneste kapky 10 kapek bílé čokolády na oči a párátkem udělejte doprostřed tečku tmavou čokoládou. Vychladlé muffiny lehce potřete téměř vychladlou tmavou čokoládou a "namočte" do strouhané čokolády. Dejte hned do lednice, aby se hoblinky nerozpustily. Očka jsem zasadila následně do malých důlků, které jsem vyškrábla nožem, a muffiny vrátila do lednice. Ať dělají vašim dětem radost tak, jako naší Johance!Suroviny
Postup
Pomáhají vám moje low carb recepty, články a tipy?
Jejich vymýšlení a ladění mě baví. Pokud vás baví podle nich vařit a péct, můžete mi to dát najevo a pozvat mě na kafe.
Příspěvkem mi pomůžete udržet blog bez google reklam a dodáte mi chuť do tvorby nových receptů. Ono se to samo neudělá a kafe se při psaní článků docela hodí :)
Můžete mě také podpořit tak, že si koupíte mojí e-kuchařku s recepty na low carb cukroví nebo novinku se zdravými recepty Zdravě, chutně & barevně. Posunete mě tak blíže ke snu, vydat vlastní tištěnou kuchařku.