• ÚVOD
  • RECEPTY
    • Všechny CHUŤOVKY DEZERTY HLAVNÍ CHODY PEČIVO POLÉVKY SALÁTY SNÍDANĚ VÁNOCE VELIKONOCE
      DEZERTY

      LOW CARB VELIKONOČNÍ LINECKÉ

      2. 4. 2021

      HLAVNÍ CHODY

      DÝŇOVÉ ŠPAGETY SE ŠPENÁTEM A GORGONZOLOU

      8. 10. 2020

      DEZERTY

      LOW CARB OVOCNÝ KOLÁČ S TVAROHEM

      10. 8. 2020

      HLAVNÍ CHODY

      LOW CARB VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

      10. 3. 2020

      CHUŤOVKY

      BATÁTOVÝ QUICHE S KADEŘÁVKEM A MODRÝM SÝREM

      10. 5. 2019

      CHUŤOVKY

      HUSÍ (KACHNÍ) RILLETTES

      1. 12. 2018

      CHUŤOVKY

      LOW CARB BANKETKY S VŮNÍ ITÁLIE

      17. 7. 2018

      DEZERTY

      LOW CARB VELIKONOČNÍ LINECKÉ

      2. 4. 2021

      DEZERTY

      LOW CARB OVOCNÝ KOLÁČ S TVAROHEM

      10. 8. 2020

      DEZERTY

      PODZIMNÍ PERNÍK S HRUŠKOU

      27. 10. 2019

      DEZERTY

      DÝŇOVÝ PERNÍK

      16. 8. 2019

      HLAVNÍ CHODY

      DÝŇOVÉ ŠPAGETY SE ŠPENÁTEM A GORGONZOLOU

      8. 10. 2020

      HLAVNÍ CHODY

      LOW CARB VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

      10. 3. 2020

      HLAVNÍ CHODY

      DÝŇOVÉ KUŘECÍ KEBABY S KORIANDREM

      22. 9. 2019

      HLAVNÍ CHODY

      BATÁTOVÝ QUICHE S KADEŘÁVKEM A MODRÝM SÝREM

      10. 5. 2019

      PEČIVO

      1-2-3 LOWCARB CHLEBA BEZ PSYLLIA

      1. 12. 2018

      PEČIVO

      ŠKVARKOVÉ PLACKY Z CUKETY

      24. 10. 2018

      PEČIVO

      CUKETOVO-SEMÍNKOVÉ BAGELS (NON-DAIRY)

      18. 7. 2018

      PEČIVO

      LOW CARB BANKETKY S VŮNÍ ITÁLIE

      17. 7. 2018

      POLÉVKY

      LOW CARB KULAJDA

      20. 10. 2019

      POLÉVKY

      (NE)BRAMBORAČKA

      18. 10. 2019

      POLÉVKY

      FALEŠNÁ DRŠŤKOVÁ Z HUB (KRÉMOVÁ)

      8. 10. 2019

      POLÉVKY

      OBLOŽENÝ VÝVAR Z POMALÉHO HRNCE

      12. 3. 2019

      SALÁTY

      JARNÍ VAJÍČKOVÝ SALÁT S AVOKÁDEM A RAJČATY

      3. 4. 2018

      SNÍDANĚ

      KŘEPELKY DO SKLA

      17. 8. 2019

      SNÍDANĚ

      NADÝCHANÉ JABLEČNÉ LÍVANCE S BATÁTOVO-JABLEČNÝM DŽEMEM

      31. 5. 2019

      SNÍDANĚ

      AVOKÁDOVÉ LÍVANCE

      24. 3. 2019

      SNÍDANĚ

      OŘECHOVÁ KAŠE S KOKOSOVÝM MLÉKEM (NON-DAIRY)

      13. 3. 2019

      VÁNOCE

      NOVOROČNÍ ZELŇAČKA (LOW CARB)

      31. 12. 2018

      VÁNOCE

      LOW CARB MALINOVÉ KULIČKY

      22. 12. 2018

      VÁNOCE

      LOW CARB KOKOSKY

      15. 12. 2018

      VÁNOCE

      LOW CARB KÁVOVÉ KOŠÍČKY

      2. 12. 2018

      VELIKONOCE

      LOW CARB VELIKONOČNÍ LINECKÉ

      2. 4. 2021

      VELIKONOCE

      LOW CARB VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

      10. 3. 2020

      VELIKONOCE

      LOW CARB VELIKONOČNÍ BERÁNEK

      8. 4. 2019

      VELIKONOCE

      JARNÍ VAJÍČKOVÝ SALÁT S AVOKÁDEM A RAJČATY

      3. 4. 2018

  • LOW CARB CUKROVÍ
  • ČLÁNKY
  • O MNĚ
  • KONTAKT
Populární recepty
LOW CARB VELIKONOČNÍ LINECKÉ
DÝŇOVÉ ŠPAGETY SE ŠPENÁTEM A GORGONZOLOU
LOW CARB OVOCNÝ KOLÁČ S TVAROHEM
LOW CARB VELIKONOČNÍ NÁDIVKA
PODZIMNÍ PERNÍK S HRUŠKOU
LOW CARB KULAJDA
(NE)BRAMBORAČKA
FALEŠNÁ DRŠŤKOVÁ Z HUB (KRÉMOVÁ)
DÝŇOVÉ KUŘECÍ KEBABY S KORIANDREM
KŘEPELKY DO SKLA
DÝŇOVÝ PERNÍK
CRUMBLE
NADÝCHANÉ JABLEČNÉ LÍVANCE S BATÁTOVO-JABLEČNÝM DŽEMEM
BATÁTOVÝ QUICHE S KADEŘÁVKEM A MODRÝM SÝREM
BATÁTOVÉ MUFFINY
LOW CARB VELIKONOČNÍ BERÁNEK
AVOKÁDOVÉ LÍVANCE
OŘECHOVÁ KAŠE S KOKOSOVÝM MLÉKEM (NON-DAIRY)
OBLOŽENÝ VÝVAR Z POMALÉHO HRNCE
KRÉMOVÉ RISOTTO Z KVĚTÁKU S LOSOSEM A PEČENOU...

Colors Of Low Carb

  • ÚVOD
  • RECEPTY
    • Všechny CHUŤOVKY DEZERTY HLAVNÍ CHODY PEČIVO POLÉVKY SALÁTY SNÍDANĚ VÁNOCE VELIKONOCE
      DEZERTY

      LOW CARB VELIKONOČNÍ LINECKÉ

      2. 4. 2021

      HLAVNÍ CHODY

      DÝŇOVÉ ŠPAGETY SE ŠPENÁTEM A GORGONZOLOU

      8. 10. 2020

      DEZERTY

      LOW CARB OVOCNÝ KOLÁČ S TVAROHEM

      10. 8. 2020

      HLAVNÍ CHODY

      LOW CARB VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

      10. 3. 2020

      CHUŤOVKY

      BATÁTOVÝ QUICHE S KADEŘÁVKEM A MODRÝM SÝREM

      10. 5. 2019

      CHUŤOVKY

      HUSÍ (KACHNÍ) RILLETTES

      1. 12. 2018

      CHUŤOVKY

      LOW CARB BANKETKY S VŮNÍ ITÁLIE

      17. 7. 2018

      DEZERTY

      LOW CARB VELIKONOČNÍ LINECKÉ

      2. 4. 2021

      DEZERTY

      LOW CARB OVOCNÝ KOLÁČ S TVAROHEM

      10. 8. 2020

      DEZERTY

      PODZIMNÍ PERNÍK S HRUŠKOU

      27. 10. 2019

      DEZERTY

      DÝŇOVÝ PERNÍK

      16. 8. 2019

      HLAVNÍ CHODY

      DÝŇOVÉ ŠPAGETY SE ŠPENÁTEM A GORGONZOLOU

      8. 10. 2020

      HLAVNÍ CHODY

      LOW CARB VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

      10. 3. 2020

      HLAVNÍ CHODY

      DÝŇOVÉ KUŘECÍ KEBABY S KORIANDREM

      22. 9. 2019

      HLAVNÍ CHODY

      BATÁTOVÝ QUICHE S KADEŘÁVKEM A MODRÝM SÝREM

      10. 5. 2019

      PEČIVO

      1-2-3 LOWCARB CHLEBA BEZ PSYLLIA

      1. 12. 2018

      PEČIVO

      ŠKVARKOVÉ PLACKY Z CUKETY

      24. 10. 2018

      PEČIVO

      CUKETOVO-SEMÍNKOVÉ BAGELS (NON-DAIRY)

      18. 7. 2018

      PEČIVO

      LOW CARB BANKETKY S VŮNÍ ITÁLIE

      17. 7. 2018

      POLÉVKY

      LOW CARB KULAJDA

      20. 10. 2019

      POLÉVKY

      (NE)BRAMBORAČKA

      18. 10. 2019

      POLÉVKY

      FALEŠNÁ DRŠŤKOVÁ Z HUB (KRÉMOVÁ)

      8. 10. 2019

      POLÉVKY

      OBLOŽENÝ VÝVAR Z POMALÉHO HRNCE

      12. 3. 2019

      SALÁTY

      JARNÍ VAJÍČKOVÝ SALÁT S AVOKÁDEM A RAJČATY

      3. 4. 2018

      SNÍDANĚ

      KŘEPELKY DO SKLA

      17. 8. 2019

      SNÍDANĚ

      NADÝCHANÉ JABLEČNÉ LÍVANCE S BATÁTOVO-JABLEČNÝM DŽEMEM

      31. 5. 2019

      SNÍDANĚ

      AVOKÁDOVÉ LÍVANCE

      24. 3. 2019

      SNÍDANĚ

      OŘECHOVÁ KAŠE S KOKOSOVÝM MLÉKEM (NON-DAIRY)

      13. 3. 2019

      VÁNOCE

      NOVOROČNÍ ZELŇAČKA (LOW CARB)

      31. 12. 2018

      VÁNOCE

      LOW CARB MALINOVÉ KULIČKY

      22. 12. 2018

      VÁNOCE

      LOW CARB KOKOSKY

      15. 12. 2018

      VÁNOCE

      LOW CARB KÁVOVÉ KOŠÍČKY

      2. 12. 2018

      VELIKONOCE

      LOW CARB VELIKONOČNÍ LINECKÉ

      2. 4. 2021

      VELIKONOCE

      LOW CARB VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

      10. 3. 2020

      VELIKONOCE

      LOW CARB VELIKONOČNÍ BERÁNEK

      8. 4. 2019

      VELIKONOCE

      JARNÍ VAJÍČKOVÝ SALÁT S AVOKÁDEM A RAJČATY

      3. 4. 2018

  • LOW CARB CUKROVÍ
  • ČLÁNKY
  • O MNĚ
  • KONTAKT

O mně

Žiju, miluju a vařím!

Čas strávený v kuchyni je pro mě relaxem a vymýšlení zdravých, ale chutných receptů zase vzrušující výzvou.

Věřím na opravdové jídlo

To nejlepší jídlo si ze základních surovin snadno připravíte sami doma. Jídlo, které voní, chutná a ještě se po něm cítíte fresh. Je vlastně jedno, jaký stravovací styl vyznáváte, nebo když nevyznáváte žádný. Důležité je, aby to, jak jíte, vyhovovalo vám. Jídlo vám musí chutnat, dávat energii a dostatek živin. Pokud vám energii spíš bere, je možná na čase něco změnit.

Jsem optimista

Mám to tedy v životě poměrně jednoduché. Věřím, že vše se děje, jak se má dít, a přijde v momentě, kdy má přijít.
Nechávám věci plynout a svoje sny si plním postupně. Věřím, že na to nejlepší se rozhodně vyplatí počkat. Klidně do čtyřicítky i déle! Já si počkala. Na muže, na rodinu, na svatbu…

foto: Pavel Šidla

Low carb a kouzlo života bez cukru

Nízkosacharidové stravování jsem objevila poměrně nedávno a jsem za to nesmírně ráda! Po víc jak třech letech na low carb už nevím, jaké to je, když vás honí mlsná. Vařím tak pestře a barevně, jak jsem snad nikdy předtím nevařila. Taky drobné zdravotní neduhy jsou pryč, ale hlavně – jsem nabitá energií a všechno mi přijde tak jednoduché a snadné.

Tyhle pocity, že všechno na světě zvládnu, pak někdy vyústí v nečekané projekty, jako je třeba tenhle blog.
Pár přátel mě k tomu postrkovalo už dříve, ale zřejmě nebyla vhodná doba, ani vhodný lifestyle. To až teď mě baví vymýšlet nové recepty, objevovat nové chutě a jejich kombinace. Až teď to dozrálo.

Chci vám poděkovat, že tu jste, že jste dočetli až sem. Budu moc ráda, když se na blog budete pravidelně vracet a něco si podle mě uvaříte. Nechte mi občas nějaký komentář, ať vím, co se vám povedlo, co se vám líbí a třeba i nelíbí. Ať s tím můžu něco udělat.

Sledujte mě i na Facebooku nebo Instagramu a označujte mě ve vašich výtvorech! Vidět vaše fotky a číst, že vám chutná, je pro mě ten největší hnací motor!

Děkuju,

Kačka

28 komentářů

Andrea Suková 3. 5. 2018 - 19:46

Ty jsi prostě boží stvoření… Jsem moc ráda, že jsi konečně k něčemu takovému dozrála, byla by děsná škoda, kdyby to v tobě mělo dál dřímat. Nepřestáváš mě překvapovat, inspirovat a to že jedu low carb, za to můžeš taky ty. I když občas ujedu, nejedu úplně na 100%,ale snad na to taky dojde. Protože i má rodinka, moji klucí tomu přicházejí na chuť?. A tak jsem ti chtěla říct, že jsem Ti za to vše neskonale vdečná. A taky jsem hrozně ráda, že jsem Tebe i Jendu mohla poznat osobně. Jsi hroznej živel, takže jdi si za svými sny a krm nás tady všechny těmi Tvými úžasnými výtvory. AMEN

Reply
Kačka 4. 5. 2018 - 5:46

Andy, to se tak krásně čte! Moc děkuju a těším se, až se zas někdy potkáme! Mám nápad! Postrč bratrance ke svatbě – to bude nejjistější :))))

Reply
Romana Heřmanová 4. 5. 2018 - 4:32

Kači – krásný začátek,blog je velmi hezký graficky a hlavně krásně přehledný. Tvoje recepty jsou pro mě na FB velkou inspirací. Přeji hodně zdaru, chuti do vaření a těším se na nové recepty. Ať se Ti daří. Romča

Reply
Kačka 4. 5. 2018 - 5:48

Moc moc děkuju a mám ohromnou radost!

Reply
Jitka 8. 5. 2018 - 17:20

Díky za krásný blog a hlavně super recepty. Už se těším, až je budu postupně zkoušet. A samozřejmě se těším na další kulinářské inspirace. Ať se vám daří v životě i při tvorbě tohoto blogu.

Reply
Kačka 10. 5. 2018 - 6:59

Moc děkuju, Jitko! A já se těším, že mi dáte vědět, co jste vyzkoušela a jak se to povedlo! Hezký den : )

Reply
Martina 17. 6. 2018 - 9:40

Krasnou nedeli Kacko, zitra jdu vyzkouset Vas dort k synovyn 16 narozeninam a objevila ho dcera 😀 Taky miluju zkouset a experimentovat. Preju hodne skvelych napadu na vareni a diky za vás blog. Je super. 😉 Martina

Reply
Kačka 17. 6. 2018 - 10:58

Tak to mám velkou radost! Doufám, že se povede! A který to bude? Čokoládový nebo ořechový se slaným karamelem? Ještě mám v záloze recept na dort se světlým tvarohovo-kešu korpusem a krémem z jahod, zakysanky a mascarpone – je výbornej a fotogenickej. Jen jsem ho zatím nestačila na blog přidat… Možná dnes!? Přeju ať se dort povede a také krásnou neděli!

Reply
Jarmila 10. 8. 2018 - 11:54

Děkuji Kačko za krásný blog a skvělé recepty. Taky mi moc zlepšil náladu Váš optimizmus, který ze všeho úplně čiší 🙂

Reply
Kačka 10. 8. 2018 - 20:30

Moc děkuju, Jarmilko, za krásnej komentář. Ať se daří : )

Reply
Zuza 8. 11. 2018 - 10:13

dobré ráno Kačko 🙂
včera jsem zkoušela sezamové bulky, ale neměla jsem sezam 🙂 tak jsem ho nahradila chia semínky a musím říct, že výsledek byl úžasný !!! tak jednoduché a chutné a při tom všem low carb 🙂 děkuji za inspiraci. Z.

Reply
Kačka 12. 11. 2018 - 11:59

Tak to je super zpráva, Zuzko! Díky za tip na obměnu sezamu, taky vyzkouším : )

Reply
Dája 2. 1. 2019 - 11:45

Ahoj, Kačko, objevila jsem Ameriku, když jsem objevila Low carb. Škoda, že až v mém požehnaném věku…čerstvá šedesátka. Ovšem, coby optimista to až tak neřeším, hlavně že o tom vím. Horší na tom je to, že jsem si mohla ušetři mnohé neduhy a životní únavu, která má údajně k mému věku patřit. Vždycky jsem byla gurmán, ráda jsem papkala dobrůtky a hlavně je objevovala doma i v cizině. Během života jsem vyzkoušela samozřejmě i diety, směry a všechno možné. Takže,proč píšu, při vyhledávání všech informací jsem narazila na Vás. Blog se mi moc líbí, je srozumitelný. Mám výhodu, že i manžel se nadchnul a Ježíšek mi naježil 8 knížek ohledně tohoto životního směru. Už jsem vyzkoušela některé Vaše recepty a chystám se na pečivo(chybí manželovi, trochu bojuje se zeleninovými přílohami). Přeji Vám štěstíčko, pohodu a zdravíčko a těším se na nové recepty a povídání.
Vaše nová ctitelko-odběratelka
Dája

Reply
Kačka 3. 1. 2019 - 10:41

Moc děkuju za krásný komentář, Dájo! Přeji nejen v novém roce hodně zdraví a radosti ze života : )

Reply
Blanka 9. 1. 2019 - 10:31

Ahoj, recepty jsou tvoje nebo jsi čerpala třeba od Lucky Grussové. Děkuji

Reply
Kačka 9. 1. 2019 - 11:03

Ahoj Blanko,
když jsem se začala zajímat o stravování bez cukru, narazila jsem na báječnou Janinu alias Cukrfree a také na Lucku. Obě byly od začátku mojí obrovskou inspirací a jsou jí dodnes. Ještě bych společně s nimi ráda zmínila Janu Dell-Plotnárkovou, která je spoluautorkou druhé Cukrfree kuchařky a považuju ji za specialistku na dětskou výživu “podle mého gusta”. Vyzkoušela jsem řadu receptů od Lucky i Janiny, ale protože jsem odjakživa v kuchyni jako doma a ráda experimentuju, bylo jen otázkou času, kdy si pojedu podle svého a začnu vymýšlet vlastní jídla a postupy. Řada mých kamarádů mě přemlouvala, ať si založím blog a nakonec přišel impuls i od samotné Lucky. Takže recepty, které tady na blogu prezentuju jsou vlastní tvorba. Mám doma obě Cukrfree kuchařky a koupila jsem si i novou Voňavou Luccčinu kuchařku. Moc ráda si knížkama listuju a prohlížím fotky. A když čas od času nějaký recept od holek vyzkouším, ráda se o svou zkušenost a nadšení podělím třeba na Instagramu nebo Facebooku. Vždycky ale uvedu, podle koho jsem vařila a odkážu na recept. To je myslím v rámci slušnosti a kolegiálnosti běžná praxe a nečinila bych jinak …
Hezký den : )

Reply
Blanka 9. 1. 2019 - 19:53

Vařila jsem tvoji zelňačku a byla úžasná, jedl jí i můj nejmenší syn, který ji dřív nedal do pusy. Děkuji 😊

Reply
Kačka 9. 1. 2019 - 20:06

Tak to mě nesmírně těší 🙂
Já tuhle zelňačku vařím fakt dlouho a jen jsem si ji predloni přizpůsobila do low carb, aby nebylo třeba doslazovat a zahušťovat (batáty, kedlubny). Taky ji milujeme : )

Reply
Dana Davies 8. 3. 2019 - 12:36

To jsem rada ze jsem vas nasla. Zacali jsme s manzelem Keto asi pred 2 mesici. Jednak kvuli tomu ze nejaky to kilo dolu je fajn, ale hlavne kvuli zdravi, manzel uspesne zazehnal vlasatobunecnou leukemia minuly rok, a s pozehnanim doktoru by se to nemelo vratit. Takze bez cukru a zdrave je pro nas dulezite. I nam je po ctyricitce a mame 10tiletou Klarku a 8smi leteho Alexandra. Tak aby jsme Jim tu vydrzeli co nejdyl. Na Aj strankach mi chybely ty nase ceske dobrutky. Ted se chystam na ty vase jahodovy knedliky:) diky Dana

Reply
Kačka 12. 3. 2019 - 11:57

Zdravím Dano a děkuju za krásný komentář. Přeju, ať se vám daří a jste fit a v plné síle ještě hodně let : )
Já s jahodovými knedlíky musím počkat na sezónu a sladké domácí jahody, s těmi kupovanými je to horší, tam se musí často sahat po sladidle – a to já nerada : )
Snad se Vám podaří!

Reply
Dana Davies 5. 4. 2019 - 9:59

Ahoj Kacko, jen jsem se chtěla zeptat k tomu sladidlu; já pouzivam erythriol. Co používáš ty a proč se vyhýbas sladidlum. Děkuji.

Reply
Kačka 12. 4. 2019 - 20:44

Ahoj Dano, já sladidla pokud možno vynechávám tak nějak z principu. Jde mi o to, že si chci vychutnat přirozenou sladkost potravin a recepty na dezerty vymýšlím tak, aby chutnaly i bez přislazení. Někdy to vyžaduje lokálně dozrálý sladký ovoce – třeba jahodový knedlíky bych si mimo sezónu nedělala. Protože v opačném případě bude asi přislazení nutný… Pokud se mi nedaří sladkost doladit, sáhnu maximálně po nějakém sladším ovoci, případně po lžičce medu. My doma nemáme žádný zdravotní omezení, takže si to můžu dovolit. Takový recepty jsou pak spíš cukrfree nebo paleo… Ale v zásadě moc nepečeme, jíme opravdový jídlo a ty dezerty si dopřejeme jen jednou za čas a vždycky se rozdělíme se zbytkem rodiny nebo s návštěvou… Zpočátku, před dvěma lety, jsem chvíli používala erythritol nebo xylitol… pak mi ale došlo, že proč přislazovat umělým sladidlem, když si chci na sladkou chuť odvyknout, resp. si vychutnat přirozenou sladkost kokosu, kešu, smetany, batátů atd… Takže to mi teď naprosto stačí a vyhovuje.

Reply
Elenka 30. 3. 2019 - 7:16

Ahoj, Kat’o,narazila jsem na Tvůj blog! Máš super recepty!Mooooc děkuji!

Reply
Kačka 1. 4. 2019 - 7:57

To jsem ráda a já moc děkuju za krásnej komentář : )

Reply
Silvie 24. 7. 2019 - 9:46

Já vlastně nevím, jak jsem se tu octla /asi dal někdo odkaz na recept na fb do LC skupiny/, ale jsem za to moc ráda! Recepty vypadají úžasně. Touha změnit stravování sobě a svým dětem už ve mě nějakou dobu dřímá. Ale chyběla energie, čas, prostor…nakonec jsem se octla v nemocnici s vyčerpáním organismu a zápalem plic…a tak si sepisuju recepty a plánuju změnu. Vím, že to nebude jednoduché. Ale snad postupně malými krůčky dojdu svému cíli. To co mi říká moje tělo je bijící na poplach. Takže mi prosím držte palečky, ať to zvládnu jako vy. Jste mi inspirací ❤

Reply
Kačka 29. 7. 2019 - 7:21

Silvo, děkuju za vaše slova a moc moc vám držím palce, hlavně ať se brzo a úplně zotavíte. Důležité je, že chcete. A když chcete, tak to půjde. Postupně, malými krůčky, jak sama píšete. Nespěchejte na sebe ani na okolí. Nemusí být všechno hned a všechno perfektní. Ta snaha po dokonalosti nás může dost stresovat a vlastně si tím házíme klacky pod nohy. Takže pěkně v klidu, pomalu. Už to rozhodnutí je samo o sobě velkým krokem. Určitě to zvládnete. Soustřeďte se na opravdové jídlo, pohodu, přirozený pohyb, který vás bude těšit, a na spánek. Mně třeba taky dost pomáhá ledová sprcha. Ráno mě probere a osvěží, večer po ní krásně usnu. Začnu teplou a pak prostě otočím páku na ledovku : )) Ale to až budete zase úplně fit! Přeju hodně zdraví a radosti ze života : )

Reply
Jarka 26. 12. 2019 - 20:10

Dobrý den, na vaše stránky mě přivedla nemoc svého syna. Podstupuje chemoterapii a jedno z doporučení je nízkosacharidová strava. Děkuji vám velmi. Jarka

Reply
Kačka 7. 3. 2020 - 15:39

Jarko, omlouvám se, že reaguji na komentář s takovým zpožděním! Moc držím všechny palce! :- *

Reply

Napsat komentář: Elenka Zrušit

FOOD BLOG ROKU


TOP LOW CARB RECEPTY

  • 1-2-3 LOWCARB CHLEBA BEZ PSYLLIA

    1. 12. 2018
  • TVAROHOVÝ KOLÁČ S OSTRUŽINAMI

    10. 8. 2018
  • RYCHLÉ LOW CARB SEZAMOVÉ HOUSTIČKY

    31. 3. 2018
  • LOW CARB BANKETKY
    S VŮNÍ ITÁLIE

    17. 7. 2018
  • TVAROHOVÉ KNEDLÍKY
    S JAHODAMI A SE ŠLEHAČKOU

    26. 5. 2018
  • ČOKOLÁDOVÝ DORT S ČOKOKRÉMEM A BORŮVKAMI

    4. 5. 2018

FACEBOOK

Facebook

INSTAGRAM

Padly poslední přebytky z Velikonoc 🐣 Plněná vajíčka mám ráda od malička. Máma i babička je často chystaly pro návštěvy. Kdo je taky milujete? 😋🙋‍♀️

Určitě je znáte.
🥚 Vejce natvrdo se říznou podélně a vydlabou se žloutky. Ty se pak utřou s troškou másla a sardelové pasty.
💡Můžete i trochu hořčice nebo majolky (třeba na úkor másla), připepřit, nějakou bylinku přidat a doladit podle vlastní chuti. Nabízí se třeba chilli nebo sladká paprika, citronová šťáva a tak. Zkazit se to prakticky nedá.

Já připravila s Johankou tahle roztomilá kuřátka. 🐣 Místo másla jsem dala trochu lučiny, sardelové pasty jen stopově a zakápla citronem. Zobáček a nožky mají z mrkve, oči ze sušených švestek naložených v rumu. To byla vážně skvělá kombinace 😅 Chtěla jsem dát kousky černých oliv, ale doma žádné nebyly. Můžete použít kuličky černého pepře. Já ale chtěla, aby bylo všechno k jídlu a nic se nemuselo vyďoubávat a plivat kolem. 😉

Jak jste s vejci na tvrdo naložili u vás? Máte ještě nějaká? 🤔 Hodně inspirace najdete na #sneztovejce 🥚
.
.
.
#vejce #velikonoce #vejcenatvrdo #iqejce #inspirace #varimeslaskou #varime #varimedetem
#varimezdrave #varimedetom #lowcarb #keto #recepty #ketorecipes #milujulowcarb #jsemlowcarb #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Velikonoční pondělí si neumím představit bez Velikonoční pondělí si neumím představit bez kváskového mazance k snídani. Co vy? 😉

Pro Honzu s Johankou peču už roky stejný, špaldový, kynutý přes noc. Ten letošní je z hladké špaldové od @mlynarovymouky 💛

Myšlenku na mandlový, který by chutnal jako ten kváskový, voněl po másle a citronové kůře a byl stejně vláčný, jsem ještě neopustila. Vím, že to nebude lehké, možná nemožné, ale ta výzva mě láká čím dál víc 🤩

Tak uvidíme, asi začnu s pokusy a třeba se to podaří ještě letos a překvapím vás novým receptem na vánočku 😊😋

Krásné Velikonoce moje milé a milí 🌷
.
.
.
#velikonoce #velikonoce2021 #mazanec #kvaskovy #kvaskujeme #kvaskovanie #spaldovamouka #mlynarovymouky #colorsoflowcarb
🐣Velikonoční nádivka bez bílého pečiva.🐣 Dělám ji tak od jara 2018. Je s dvěma druhy masa (nemáme rádi, když je moc uzená), s mladými kopřivami, šťavnatá a voní po másle. 

Takhle dopadla letos a já jsem z ní přímo nadšená. Trochu jsem si usnadnila postup, a protože to dopadlo dobře, změny jsem hned zapracovala do receptu na blogu.

Low carb housky jsem si letos taky trochu upravila, myslím že ku prospěchu věci. Ochutnal je i Honza a hlásil, že moc dobrý. Jsem rozhodnutá je ještě trochu poladit a přidat jako nový recept. Ten původní je jeden z nejstarších na blogu. Ačkoli chutnají moc dobře a daří se vám, já tam ještě vidím prostor pro zlepšení. Chci je ještě více přiblížit bílému pečivu - hlavně lehkostí a strukturou.Tak se můžete těšit 😉
.
.
.
#velikonoce #dnesjim #dnesjem #dnesvarim #dnesvecerim #velikonocninadivka #lowcarb #cukrfree #bezmouky #bezlepku #zdraverecepty #foodbloggercz #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Co jste si dali dnes zeleného k obědu? U nás br Co jste si dali dnes zeleného k obědu? U nás brokolice. 🥦🥦 Jedna z nejlepších věcí, které můžete s brokolicí udělat, je nasekat ji na zrnka velikosti rýže a připravit si jídlo ve stylu rizota. 💚 

Dělala jsem porci pro sebe a Johanku z 1 palice brokolice, takže jsem ji jen nastrouhala na hrubém struhadle a potom:

1. zpěnila na ghí a olivovém oleji šalotku, přidala nasekaný česnek a jakmile se rozvoněl,  přidala jsem brokolici na zrnka

2. osolit, opepřit a podle potřeby přidat ještě trochu oleje nebo ghí. Zamíchat, asi minutu restovat, zastříknout suchým bílým vínem a nechat odpařit alkohol.

3. přidat kousky sušených rajčata a zasypat hojně parmazánem. Už nemíchat (sýr se rozpustí, zamícháte pak). Přiklopit pokličkou a nechat dojít mimo plotýnku.

Na talíři jsem posypala "rizoto" dalším parmazánem a zakápla olivovým olejem pro děti Nobleza del sur od @olivum.cz

#nasejohy si ten olej zamilovala a zeleninou pokapanou tímhle oliváčem nikdy nepohrdne (když jsou to její oblíbené druhy - květák, brokolice, batáty, rajčata, okurka, paprika). Tajně jsem doufala, že se s chutí vrhne na dnešní oběd, zvlášť když pomáhala s přípravou. Ale na kombo cibule - česnek - víno - parmazán není evidentně připravená. Však ona časem přijde na to, co je dobré 😉
.
.
.
#zelenyctvrtek #dnesjim #dnesjem #brokolice #zelenina #bezmasa #lowcarb #cukrfree #bezmouky #bezlepku #zdraverecepty#zdravyzivotnistyl #zdravyzivotnystyl
#zdravastrava #olivovyolej #olivum #opravdovejidlo #spoluprace #colorsoflowcarb
Škaredá středa. V rámci pašijového týdne připomíná jeden dávný, škaredý skutek. Však vy víte jaký. 

Podle lidové pověry bychom se dnes neměli škaredit, aby nám to nezůstalo. Hrozilo by, že se budeme mračit každou středu. 😉

Přeju vám hezký den a úsměv na tváři, i když to není vždycky jednoduché.
.
.
.
#velikonoce #kraslice #skaredastreda #usmev #dobranalada #hezkyden #girl #czechgirl #zuby #rtenka #redlips #zdravi #zdravyzivotnistyl #zivotnavsi #zivotpo45 #colorsoflowcarb
Low carb perníčky 😍 Když jsem ladila recept Low carb perníčky 😍  Když jsem ladila recept do vánoční e-kuchařky, cíl byl jasný: Nestačí, že budou vypadat a vonět jako klasické perníčky z mouky a cukru, musí tak i chutnat! 

Dalo mi to zabrat, ale klaplo to. ✌️ Perníčky nedrhnou v krku a chutnají skvěle! 🤗 Jsou přirozeně bezlepkové, nejsou přeslazené a jsou hned měkké. 

👉 Jestli kuchařku s mým cukrovím bez cukru nemáte, můžete si ji ještě stáhnout. 👉 link v biu 

Nezapomeňte se pak  pochlubit s vašimi perníčky 🤗

💡 Jo a zdobit můžete rozpuštěných kokosovým máslem, kvalitní čokoládou nebo jako já bílkovou polevou. Tu jsem dělala od oka. K bílku jsem přidala citrónovou šťávu, trochu přisladila moučkovým sladidlem (erythritol po zaschnutí dopadl nejlépe - viz fotka) a do požadované konzistence zahustila škrobem (měla jsem doma jen tapiokové perly, tak jsem je rozmixovala a prosála). Chce to vymíchat pěkně metličkou a vyzkoušet, aby se poleva neroztékala. Mile mě překvapila 😋
.
.
.
#velikonoce #pernicky #vanocnicukrovi #perníčky
#peceme #bezcukru #zdrave #zdravyzivotnistyl #zdravyrecept #pecemezdrave #lowcarb #cukrfree #paleo #bezmouky #bezlepku #celiakie #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Včerejší mandlové linecké mizelo rychlostí b Včerejší mandlové linecké mizelo rychlostí blesku 🤗😋 Tahle vajíčka jsem uchránila, ale zítřka asi nedožijou. Recept máte na blogu, prolinkuju vám ho do stories a uložím do výběru VELIKONOCE. 

Z jedné dávky jsem měla slepených 16 větších vajíček. Těsto jsem lehce přisladila, marmeládu tentokrát nechala i se zrníčky. No stress.
Suroviny ze shopu @zdraveorechy a od našich slepiček 😁

Kdo se chystá na linecké nebo na perníčky?
.
.
.
#velikonoce #linecke #mlsanibezvycitek #zdravemlsani #zdravyzivotnistyl #dnespecu #dnespeciem #bezcukru #bezmouky #necukrovi #pecemeprodeti #pecemezdrave #pecemeprodeti
#colorsoflowcarb
🐣🐇 Velikonoce se kvapem blíží, a tak vám 🐣🐇 Velikonoce se kvapem blíží, a tak vám budu připomínat recepty, které se vám celý příští týden můžou hodit 😉

Dnes jsem slepovala linecké. Jen se po něm zaprášilo. Poslední kusy jsem doslova bránila vlastním tělem, aby to všechno nesežrali najednou a nechali si pár kousků taky na zítra. 🙈 Vidím to tak, že příští víkend budu péct znovu. Vlastně jsem ale ráda, že moje linecké bez cukru Honzovi a Johance chutná. 

Ve vánoční e-kuchařce (odkaz stále v biu) jsem vám radila malinovou marmeládu ke slepování lineckého pasírovat.

📃Tentokrát jsem v ní malinová zrníčka nechala a strávníkům to nevadilo. Tak to nechám na vás 🙂 Já raději bez zrníček. 🤷‍♀️

Mražené maliny jsem tentokrát nechala povolit na lince, přidala trochu vody a jen je prohřála, rozmačkala metličkou (na jahody nebo lesní směs beru šťouchadlo na brambory), přisladila (dala jsem čekankový sirup, ale můžete i med, erytrithol, xylitol, prostě jak jste zvyklí). Na závěr jsem po částech metličkou rozmíchala v horkém rozvaru lžíci grass fed želatiny. Hotovo. Takhle dělám marmeládu pravidelně pro #nasejohy, která ji miluje. Má ji pak do palačinek, na lívance a kaše, na chleba s máslem, do jogurtu a tak. V lednici vydrží asi týden.
.
.
.
#velikonoce #linecke #dnespecu #dnesjim #pecemezdrave #zdravemlsani #zdravyzivotnistyl #cukrfree #lowcarb #zdravedezerty #recepty #zdraverecepty #marmelada #bezcukru #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Sleduj mě na Instagramu

INSTAGRAM

Padly poslední přebytky z Velikonoc 🐣 Plněná vajíčka mám ráda od malička. Máma i babička je často chystaly pro návštěvy. Kdo je taky milujete? 😋🙋‍♀️

Určitě je znáte.
🥚 Vejce natvrdo se říznou podélně a vydlabou se žloutky. Ty se pak utřou s troškou másla a sardelové pasty.
💡Můžete i trochu hořčice nebo majolky (třeba na úkor másla), připepřit, nějakou bylinku přidat a doladit podle vlastní chuti. Nabízí se třeba chilli nebo sladká paprika, citronová šťáva a tak. Zkazit se to prakticky nedá.

Já připravila s Johankou tahle roztomilá kuřátka. 🐣 Místo másla jsem dala trochu lučiny, sardelové pasty jen stopově a zakápla citronem. Zobáček a nožky mají z mrkve, oči ze sušených švestek naložených v rumu. To byla vážně skvělá kombinace 😅 Chtěla jsem dát kousky černých oliv, ale doma žádné nebyly. Můžete použít kuličky černého pepře. Já ale chtěla, aby bylo všechno k jídlu a nic se nemuselo vyďoubávat a plivat kolem. 😉

Jak jste s vejci na tvrdo naložili u vás? Máte ještě nějaká? 🤔 Hodně inspirace najdete na #sneztovejce 🥚
.
.
.
#vejce #velikonoce #vejcenatvrdo #iqejce #inspirace #varimeslaskou #varime #varimedetem
#varimezdrave #varimedetom #lowcarb #keto #recepty #ketorecipes #milujulowcarb #jsemlowcarb #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Velikonoční pondělí si neumím představit bez Velikonoční pondělí si neumím představit bez kváskového mazance k snídani. Co vy? 😉

Pro Honzu s Johankou peču už roky stejný, špaldový, kynutý přes noc. Ten letošní je z hladké špaldové od @mlynarovymouky 💛

Myšlenku na mandlový, který by chutnal jako ten kváskový, voněl po másle a citronové kůře a byl stejně vláčný, jsem ještě neopustila. Vím, že to nebude lehké, možná nemožné, ale ta výzva mě láká čím dál víc 🤩

Tak uvidíme, asi začnu s pokusy a třeba se to podaří ještě letos a překvapím vás novým receptem na vánočku 😊😋

Krásné Velikonoce moje milé a milí 🌷
.
.
.
#velikonoce #velikonoce2021 #mazanec #kvaskovy #kvaskujeme #kvaskovanie #spaldovamouka #mlynarovymouky #colorsoflowcarb
🐣Velikonoční nádivka bez bílého pečiva.🐣 Dělám ji tak od jara 2018. Je s dvěma druhy masa (nemáme rádi, když je moc uzená), s mladými kopřivami, šťavnatá a voní po másle. 

Takhle dopadla letos a já jsem z ní přímo nadšená. Trochu jsem si usnadnila postup, a protože to dopadlo dobře, změny jsem hned zapracovala do receptu na blogu.

Low carb housky jsem si letos taky trochu upravila, myslím že ku prospěchu věci. Ochutnal je i Honza a hlásil, že moc dobrý. Jsem rozhodnutá je ještě trochu poladit a přidat jako nový recept. Ten původní je jeden z nejstarších na blogu. Ačkoli chutnají moc dobře a daří se vám, já tam ještě vidím prostor pro zlepšení. Chci je ještě více přiblížit bílému pečivu - hlavně lehkostí a strukturou.Tak se můžete těšit 😉
.
.
.
#velikonoce #dnesjim #dnesjem #dnesvarim #dnesvecerim #velikonocninadivka #lowcarb #cukrfree #bezmouky #bezlepku #zdraverecepty #foodbloggercz #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Co jste si dali dnes zeleného k obědu? U nás br Co jste si dali dnes zeleného k obědu? U nás brokolice. 🥦🥦 Jedna z nejlepších věcí, které můžete s brokolicí udělat, je nasekat ji na zrnka velikosti rýže a připravit si jídlo ve stylu rizota. 💚 

Dělala jsem porci pro sebe a Johanku z 1 palice brokolice, takže jsem ji jen nastrouhala na hrubém struhadle a potom:

1. zpěnila na ghí a olivovém oleji šalotku, přidala nasekaný česnek a jakmile se rozvoněl,  přidala jsem brokolici na zrnka

2. osolit, opepřit a podle potřeby přidat ještě trochu oleje nebo ghí. Zamíchat, asi minutu restovat, zastříknout suchým bílým vínem a nechat odpařit alkohol.

3. přidat kousky sušených rajčata a zasypat hojně parmazánem. Už nemíchat (sýr se rozpustí, zamícháte pak). Přiklopit pokličkou a nechat dojít mimo plotýnku.

Na talíři jsem posypala "rizoto" dalším parmazánem a zakápla olivovým olejem pro děti Nobleza del sur od @olivum.cz

#nasejohy si ten olej zamilovala a zeleninou pokapanou tímhle oliváčem nikdy nepohrdne (když jsou to její oblíbené druhy - květák, brokolice, batáty, rajčata, okurka, paprika). Tajně jsem doufala, že se s chutí vrhne na dnešní oběd, zvlášť když pomáhala s přípravou. Ale na kombo cibule - česnek - víno - parmazán není evidentně připravená. Však ona časem přijde na to, co je dobré 😉
.
.
.
#zelenyctvrtek #dnesjim #dnesjem #brokolice #zelenina #bezmasa #lowcarb #cukrfree #bezmouky #bezlepku #zdraverecepty#zdravyzivotnistyl #zdravyzivotnystyl
#zdravastrava #olivovyolej #olivum #opravdovejidlo #spoluprace #colorsoflowcarb
Škaredá středa. V rámci pašijového týdne připomíná jeden dávný, škaredý skutek. Však vy víte jaký. 

Podle lidové pověry bychom se dnes neměli škaredit, aby nám to nezůstalo. Hrozilo by, že se budeme mračit každou středu. 😉

Přeju vám hezký den a úsměv na tváři, i když to není vždycky jednoduché.
.
.
.
#velikonoce #kraslice #skaredastreda #usmev #dobranalada #hezkyden #girl #czechgirl #zuby #rtenka #redlips #zdravi #zdravyzivotnistyl #zivotnavsi #zivotpo45 #colorsoflowcarb
Low carb perníčky 😍 Když jsem ladila recept Low carb perníčky 😍  Když jsem ladila recept do vánoční e-kuchařky, cíl byl jasný: Nestačí, že budou vypadat a vonět jako klasické perníčky z mouky a cukru, musí tak i chutnat! 

Dalo mi to zabrat, ale klaplo to. ✌️ Perníčky nedrhnou v krku a chutnají skvěle! 🤗 Jsou přirozeně bezlepkové, nejsou přeslazené a jsou hned měkké. 

👉 Jestli kuchařku s mým cukrovím bez cukru nemáte, můžete si ji ještě stáhnout. 👉 link v biu 

Nezapomeňte se pak  pochlubit s vašimi perníčky 🤗

💡 Jo a zdobit můžete rozpuštěných kokosovým máslem, kvalitní čokoládou nebo jako já bílkovou polevou. Tu jsem dělala od oka. K bílku jsem přidala citrónovou šťávu, trochu přisladila moučkovým sladidlem (erythritol po zaschnutí dopadl nejlépe - viz fotka) a do požadované konzistence zahustila škrobem (měla jsem doma jen tapiokové perly, tak jsem je rozmixovala a prosála). Chce to vymíchat pěkně metličkou a vyzkoušet, aby se poleva neroztékala. Mile mě překvapila 😋
.
.
.
#velikonoce #pernicky #vanocnicukrovi #perníčky
#peceme #bezcukru #zdrave #zdravyzivotnistyl #zdravyrecept #pecemezdrave #lowcarb #cukrfree #paleo #bezmouky #bezlepku #celiakie #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Včerejší mandlové linecké mizelo rychlostí b Včerejší mandlové linecké mizelo rychlostí blesku 🤗😋 Tahle vajíčka jsem uchránila, ale zítřka asi nedožijou. Recept máte na blogu, prolinkuju vám ho do stories a uložím do výběru VELIKONOCE. 

Z jedné dávky jsem měla slepených 16 větších vajíček. Těsto jsem lehce přisladila, marmeládu tentokrát nechala i se zrníčky. No stress.
Suroviny ze shopu @zdraveorechy a od našich slepiček 😁

Kdo se chystá na linecké nebo na perníčky?
.
.
.
#velikonoce #linecke #mlsanibezvycitek #zdravemlsani #zdravyzivotnistyl #dnespecu #dnespeciem #bezcukru #bezmouky #necukrovi #pecemeprodeti #pecemezdrave #pecemeprodeti
#colorsoflowcarb
🐣🐇 Velikonoce se kvapem blíží, a tak vám 🐣🐇 Velikonoce se kvapem blíží, a tak vám budu připomínat recepty, které se vám celý příští týden můžou hodit 😉

Dnes jsem slepovala linecké. Jen se po něm zaprášilo. Poslední kusy jsem doslova bránila vlastním tělem, aby to všechno nesežrali najednou a nechali si pár kousků taky na zítra. 🙈 Vidím to tak, že příští víkend budu péct znovu. Vlastně jsem ale ráda, že moje linecké bez cukru Honzovi a Johance chutná. 

Ve vánoční e-kuchařce (odkaz stále v biu) jsem vám radila malinovou marmeládu ke slepování lineckého pasírovat.

📃Tentokrát jsem v ní malinová zrníčka nechala a strávníkům to nevadilo. Tak to nechám na vás 🙂 Já raději bez zrníček. 🤷‍♀️

Mražené maliny jsem tentokrát nechala povolit na lince, přidala trochu vody a jen je prohřála, rozmačkala metličkou (na jahody nebo lesní směs beru šťouchadlo na brambory), přisladila (dala jsem čekankový sirup, ale můžete i med, erytrithol, xylitol, prostě jak jste zvyklí). Na závěr jsem po částech metličkou rozmíchala v horkém rozvaru lžíci grass fed želatiny. Hotovo. Takhle dělám marmeládu pravidelně pro #nasejohy, která ji miluje. Má ji pak do palačinek, na lívance a kaše, na chleba s máslem, do jogurtu a tak. V lednici vydrží asi týden.
.
.
.
#velikonoce #linecke #dnespecu #dnesjim #pecemezdrave #zdravemlsani #zdravyzivotnistyl #cukrfree #lowcarb #zdravedezerty #recepty #zdraverecepty #marmelada #bezcukru #opravdovejidlo #colorsoflowcarb
Sleduj mě na Instagramu

Zůstaňme v kontaktu!

  • OBCHODNÍ PODMÍNKY
  • OSOBNÍ ÚDAJE

Pokud není uvedeno jinak, veškeré texty i fotografie jsou © Kateřina Šváchová 2018 - 2020 a není je dovoleno šířit bez souhlasu autorky.
© 2018 - 2020 Colorsoflowcarb.cz. All rights reserved.


Zpět na začátek
Na svém blogu využívám cookies. Pokud na stránkách setrváte, předpokládám, že s použitím cookies souhlasíte.ZAVŘÍT